UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-08-21 20:41

Elsöprő harmadik negyed

Második mérkőzésén is győzött a magyar válogatott az Újvidéken zajló leány U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Faragó Tamás csapata az oroszok 11-10-es felülmúlásával nagy lépést tett a csoportelsőség felé.

B. V. A vasárnapi, portugálok elleni bemelegítő mérkőzés után lényegesen nehezebb feladat várt az ifjúsági leányválogatottra a Szerbiában zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Faragó Tamás együttese hétfő este az oroszokkal találkozott, a meccs az előzetes várakozások szerint a csoportelsőségről döntött. Az összecsapás az erőviszonyoknak megfelelően kezdődött, szorosan alakult a találkozó. Az ellenfél hiába lépett el kettővel a nyitónegyedben, Muzsnay Fanni emberelőnyös góljának köszönhetően újra lőtávolba kerültek a mieink (2-3).

Dömsödi Dalmáék legyőzték az oroszokat Forrás: http://ec2017.srbwp.rs
Dömsödi Dalmáék legyőzték az oroszokat Forrás: http://ec2017.srbwp.rs
Ezt követően azonban akadtak gondok, mivel a második etap első öt percében nem találtak a kapuba a mieink. Ám a háromgólos hajrá visszahozta a csapatot, és döntetlennel mehetett a nagyszünetre (5-5). A fordulás után elképesztő szériába kezdtek a magyar lányok: a hatékony védelemmel szemben tehetetlen volt az orosz csapat, a túloldalon született négy gól pedig gyakorlatilag eldöntötte a találkozót (9-5). A negyedik negyedet teljes biztonságban kezdhette a magyar együttes, és négy perccel a vége előtt, ötgólos előnyben úgy tetszett, nem kerülhet veszélybe a győzelem. A finisre azonban az oroszok feltámadtak, fél perccel a mérkőzés vége előtt feljöttek egyetlen gólra. De az egyenlítés elmaradt, így a magyar csapat örülhetett a győzelemnek. Hétfői sikerével minden bizonnyal csoportelsőként végez a válogatott, s ennek az egyenes kieséses szakaszban még nagy jelentősége lehet. Folytatás kedd délelőtt fél 11-kor a bolgárok ellen.

LEÁNY U17-ES VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK (SZERBIA) Csoportkör, 2. forduló Magyaroszág−Oroszország 11-10 (2-3, 3-2, 4-0, 2-5) Játékvezetők: Jimenez (spanyol), Kunikova (szlovák) Gólszerzők: Muzsnay, Utassy 3-3, Pap 2, Ármay, Faragó, Petőváry 1-1, illetve Kocsetova 3, Pisztina, Sirijeva 2-2, Ivanova, Popova, Topicskanova 1-1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.