UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-08-22 12:34

Közte huszonnyolc

Kiütéses győzelmet aratott a magyar válogatott az Újvidéken zajló leány U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Faragó Tamás csapata a bolgár együttes 31-3-as legyőzésével csoportelsőként zárt, és már a csütörtöki negyeddöntőre készülhet.

B. V. A hétfői, oroszok elleni sikerrel szinte biztossá vált, hogy csoportelsőként zárja a csoportját a magyar válogatott a leány U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Faragó Tamás csapatának ehhez csak a bolgár együttest kellett legyőznie, ami a sportági hagyományok szerint kötelező feladatnak mondható.

A második félidőre beszálló Magyari Alda gólt sem kapott Forrás: Michael Steele
A második félidőre beszálló Magyari Alda gólt sem kapott Forrás: Michael Steele
Ennek megfelelően kezdték a mieink a találkozót, már öt perc elteltével 4-0-ra vezettek, és világossá tették, nem ezen a meccsen születik az Eb meglepetése. Az pedig, hogy a különbség folyamatosan nőtt, egyértelmű jele volt annak: nincsenek egy súlycsoportban a felek. A nagyszünetben 14-3 volt az állás... Ráadásul a mérkőzés második felére teljesen megsemmisült a bolgár csapat, tizenhat perc alatt gólt sem szerzett, amiért egyébként természetesen dicséret illeti a félidőben beszálló kapust, Magyari Aldát. Végül 31-23-ra nyert a magyar válogatott, amelynek legeredményesebb játékosa az ötgólos Kékesi Borbála volt ezen a találkozón. Faragó Tamás a bolgárok előtt a portugálokat is kiütő (22-3), majd az oroszokat egy góllal felülmúló, ezzel csoportelső együttese a legközelebb csütörtökön 18 órakor száll vízbe, az ellenfél kiléte még kérdéses.

LEÁNY U17-ES VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK (SZERBIA) Csoportkör, 3. forduló Magyaroszág−Bulgária 31-3 (7-1, 7-2, 9-0, 8-0) Játékvezetők: Markopulou (görög), Zwart (holland) Gólszerzők: Kékesi 5, Muzsnay, Petőváry, Szellák 4-4, Kudella, Pap, Utassy 3-3, Dömsödi, Faragó 2-2, Tátrai 1, illetve Dimitrova 2, Hrisztova 1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.