UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2017-08-23 16:32

Most még a víz az úr

Az egyetlen magyar versenyző, Rácz Koppány nem jutott túl a selejtezőkön a kajak-kenusok ifjúsági és U23-as szlalom Európa-bajnokságán. Az erős mezőnyben 16 éves sportoló az első futamban a 36., a már a legjobb húsz fiatal nélkül zajló másodikban pedig a 26. helyen végzett. Jövőre több edzéslehetősége lesz, így talán közelebb kerülhet a nemzetközi középmezőnyhöz a hazánkban tradíció nélküli szakágban.

gy. Németországban rendezték az ifjúsági és U23-as szlalom Európa-bajnokságot, amelyen egyetlen magyar versenyző, Rácz Koppány képviselte színeinket. A Szlovéniában élő és edző, mindössze 16 esztendős – vagyis még serdülőkorú – kajakos az idősebbek, vagyis az ifik mezőnyében indult, és nem jutott a középfutamba.

Rácz Koppány az Európa-bajnokságon
Rácz Koppány az Európa-bajnokságon
A nyitónapon megrendezett selejtezők első etapjában 55 versenyző mérte össze tudását, s Koppány a 36. helyet szerezte meg. Az első húsz innen automatikusan jutott tovább a másnapi folytatásba, míg a többiek újabb körben harcoltak a fennmaradó tíz helyért. A második próbálkozásra tehát 35-en maradtak, amelyben a magyar fiú 26. lett, így számára ezzel véget is ért a kontinensviadal. „Európa legkiválóbb kajakszlalomosai gyűltek össze Hohenlimburgban, ami a mi sportágunkban azt is jelenti, hogy a világ legjobbjairól van szó, a mezőny tehát igen erős volt – értékelte honlapunknak a magyar versenyző teljesítményét Storcz Botond szakágvezető. ­−Koppány nagyon tehetséges fiú, de a mostani eredménye is mutatja, hogy van még hová fejlődnie. Jelenleg sajnos csak hetente kétszer tud edzeni, mivel messze, körülbelül hatvan-hetven kilométerre lakik a pályától. Jövőre olyan iskolába jár majd, amely közelebb lesz az edzéshelyszínhez, így gyakrabban gyakorolhat. Ennek nyomán remélhetőleg javulnak majd az eredmények is." További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.