UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2017-08-25 17:05

Baku után Buenos Aires

Roppant sikeres junior Európa-bajnokságot zárt a 17 éves sportlövő, Pekler Zalán. A komáromi versenyző a bakui kontinensviadalon arany-, ezüst- és bronzérmet nyert, ráadásul kvótát szerzett a jövő évi ifjúsági olimpiára. Arra készül most, gőzerővel.

Bruckner Vince Rendkívül eredményes junior Európa-bajnokságot zárt a komáromiak versenyzője, Pekler Zalán. A 17 éves sportlövő az azeri fővárosban megnyerte a fekvő 50 méteres versenyszámot, a 3x40 m összetettben második, míg csapatban bronzérmes lett. Ráadásként sikerrel vette a kísérő programként megrendezett kontinentális kvalifikációs verseny akadályát is: kvótát szerzett a jövő évi ifjúsági olimpiára.

Pekler Zalán a három Eb-érem után az ifjúsági olimpiára készülhet Forrás: olimpia.hu
Pekler Zalán a három Eb-érem után az ifjúsági olimpiára készülhet Forrás: olimpia.hu
Természetesen elégedetten értékelte az Eb-n mutatott produkciót: „Teljes mértékben elégedett vagyok, jobban nem is sikerülhetett. A három éremnél és a kvótánál többet talán nem is lehetett volna kihozni a versenyből.” Zalán edzője, a korábban Sidi Péter felkészítését is hosszú ideig irányító Kisvárdai István is egyértelműen úgy látja, a megfelelő úton haladnak: „Boldogok vagyunk, semmi okunk az ellenkezőjére. Valamelyest számítottam a kiugró eredményre, mivel  egy hónappal korábban világbajnoki csapatarany részese volt Suhlban. A formája megmaradt, annak köszönhető, hogy háromszor is dobogóra állhatott.” A következő években komoly feladat hárulhat 17 éves komáromi versenyzőre, mivel az utánpótlás-korosztályból kiment Péni Istvánt kell pótolnia: „Mindenképpen a példaképemnek tekintem, hiszen rengeteget lehet tőle tanulni. Csapatban korábban három aranyérmet is szereztünk Istókkal, mostantól pedig próbálok a nyomdokaiba lépkedni, de biztosan nem lesz egyszerű, hiszen nagyon magasra tette a lécet.” Zalánnak a nyári sikerek után sincs megállás, hiszen a jövő évi ifjúsági olimpiára és a világbajnokságra is nagyratörő céljai vannak. „Jövőre több nagy versenyre is megyünk, ezek közül kiemelkedik a buenos aires-i olimpia, amelyen mindenképpen érmet szeretnék nyerni.” Egyéb korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.