UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-08-25 14:07

Jó szélre várva

A Balatonfüreden zajló Finn Dingi U23-as világbajnokság harmadik napján egy futamot tudtak lebonyolítani. A szervezők megnyugodhatnak, a vébé már érvényes lesz. A versenyben továbbra is az argentin Olezza vezet, a magyarok a hátsó harmadban vitorláznak.

gy.Sikeresen imádkoztak szélért a Balatonfüreden zajló U24-es világbajnokság, a Finn Silver-kupa rendezői és versenyzői a viadal harmadik napján, csütörtökön. S bár csak délután és akkor is csak egy lassan erősödő déli fuvallat tette lehetővé, hogy a hajók végre kifussanak a kikötőből, azért ez mégiscsak jobb volt a szerdai, egész napos tétlenségnél. Rossz rajtot követően, végül egyetlen futamot tudtak csak lebonyolítani, amelyet a lengyel Sebastian Kalafarski nyert meg. Az összetett versenyben továbbra is az argentin Facundo Olezza áll az élen, 13 pontos előnnyel.

Rajt előtt a mezőny Balatonfüreden Forrás: 2017.finnsilvercup.org
Rajt előtt a mezőny Balatonfüreden Forrás: 2017.finnsilvercup.org
A futamot a spanyol Cardona Mendez kezdte a legjobban, ám a csendesülő szélben ügyesen lavírozó, végül elsőként befutó lengyel Kalafarski, valamint a remekül versenyző norvég Brodtkorp is megelőzte, s csak harmadik lett. A viadal után a győztes érthető módon elégedetten nyilatkozott, s még a résztvevők orra alá borsot törő szeszélyes balatoni körülményeket is dicsérte: „Fantasztikus dolognak tartom ezt a futamgyőzelmet, nagyon jól érzem magam a világbajnokságon. Kifejezetten szeretem az itt uralkodó könnyű szelet, egyetlen rossz szavam sem lehet az időjárásra.” A rendezők minél gyorsabban indították volna a következő futamot, ám a csendesülő szél végül teljesen leállt, s egy rossz próbálkozás után kénytelenek voltak pihenőre küldeni a flottát. A kiszámíthatatlan időjárás azonban nem foghat ki a szervezőkön, hiszen négy futamot sikerült levezényelniük, így bármi is történik, már érvényes lesz a világbajnokság eredménye. A magyar versenyzők, úgy tűnik, a külföldi vetélytársaknál nehezebben alkalmazkodtak a sajátságos viszonyokhoz. A helyezésükön nem tudtak javítani, sőt, picit vissza is csúsztak. De így is fontos, hogy az igen erős nemzetközi mezőnyben, korosztályos világbajnokságon szerezhetnek tapasztalatot. További korosztályos hírek VITORLÁZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

FINN DINGI U23-AS VILÁGBAJNOKSÁG, BALATONFÜRED Az állás négy futam után: 1. Facundo Olezza (argentin), 2. Luke Muller (amerikai) 3. Henry Weltherell (brit), … 36. Haidekker Elemér, ...38. Tenke Martin, … 40. Németh Domonkos