UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-08-29 18:00

Sportági ünnep

Első alkalommal rendezték meg a Magyar Gyeplabda Napját a zuglói Varga Zoltán-sporttelepen. Az eseményen mintegy negyven utánpótláskorú játékos vett részt. A rendezvény célja a sportág hazai népszerűsítése volt.

Bruckner Vince Néhány évtizeddel ezelőtti történet, amikor a rádióriporter feltette a kérdést az akkori idők ismert kapusának, hogyan tudná röviden leírni a sportág hazai helyzetét, a játékos így válaszolt: olyan szegény ország a miénk, hogy nálunk a gyeplabdát is salakon játsszák. Nos, az olimpiai programban is szereplő játék hazai megítélése nem sokat változott azóta, annyiban mindenképpen történt előrelépés, hogy a gyeplabdát immár nálunk is füvön űzik. Olyannyira, hogy most első alkalommal még a Magyar Gyeplabda Napját is megrendezték a zuglói Varga Zoltán-sporttelepen, az esemény pedig tényleg a sportág ünnepe volt. A szövetség ifjúsági bizottságának elnöke, Herberth Balázs is elégedetten értékelt honlapunknak:

Magyar Gyeplabda Napja
Magyar Gyeplabda Napja
„Annak ellenére, hogy néhány hete jött az ötlet, hogy első alkalommal tartsuk meg ezt a napot, úgy gondolom, hogy sikeres az esemény, és nagyon sokan vagyunk.  A cél mindenképpen az, hogy találkozhassanak a sportág szereplői a nyári szünet végén, és érezzék jól magukat.” A rendezvényen mintegy negyven utánpótláskorú játékos vett részt, azonban a sportág így is igen komoly népszerűsítésre szorul a fiatalok körében. „Nagyon hullámzó a gyeplabda ismertsége Magyarországon, mivel hazánkban nem túl népszerű sportágról van szó. Fontos lenne, hogy minél több gyerek megismerje, és jöjjön játszani. Emellett pályaproblémákkal is küzdünk, nincs klasszikus gyeplabdapálya, ezért futballpályákon zajlanak az edzések és a mérkőzések." A sportág első hazai ünnepén azonban nem ezek voltak a hangsúlyos témák, hanem valóban a jókedv és a játék. Ezért a szervezők máris leszögezték, hogy biztosan nem ez volt az utolsó ilyen nap. További korosztályos híreink GYEPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.