UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2017-08-30 15:20

Bemutatkozás a világnak

Két fiatal versenyző képviseli a magyar színeket Olaszországban, a ritmikus gimnasztika felnőtt-világbajnokságán. Kiss Alexandra (17) és Pigniczki Fanni (17) szerdán és csütörtökön a selejtezőkben méri össze tudását ötven ország közel száz versenyzőjével. A kéziszercsapat-viadal szombaton és vasárnap kerül sorra.

 UP-info Jól sikerült edzőtáborozást követően utazott Pesaróba a magyar ritmikus gimnasztika válogatott. Kicsit furcsa lesz a hölgyeknek augusztus végén versenyezni, hiszen korábban az év első felében lezajlott valamennyi korosztályos versenyük, és ilyenkor már többnyire a következő idényre készültek az új koreográfiák megalkotásával. Deutsch-Lazsányi Erika vezetőedző szerint csak eleinte okozott gondot az átállás, a lányok gyorsan megszokták, hogy nyáron is folytatniuk kellett az edzéseket. Attól kezdve, hogy sikerült a ráhangolódás, minden feladatot lelkiismeretesen és jól elvégeztek. Fizikális állapotuk tehát rendben, a mentális ráhangolódásra kellett kicsit több időt és energiát fordítaniuk. Hiába, a felnőttek mezőnyében sok új dolgot kell megszokni, így a nagyobb kihívásokat és a hosszabb versenyidényt is.

Kis Alexandra most is okozhat kellemes meglepetést  Forrás: nemzetisport.hu/Földi Imre
Kis Alexandra most is okozhat kellemes meglepetést Forrás: nemzetisport.hu/Földi Imre
A sportág sajátosságainak köszönhetően, Kiss Alexandra és Pigniczki Fanni fiatal kora ellenére sem számít már hivatalosan utánpótláskorú versenyzőnek. Mégis nagy próbatétel lesz ez nekik, hiszen életük első felnőtt-világbajnokságán indulnak, így azt is igen nehéz megmondani, mire lehet számítani. Már ami az eredményeket illeti. Annyi támpontunk lehet csak velük kapcsolatban, hogy Kiss Alexandra idén a 15. helyen végzett a felnőtt Európa-bajnokságon, jóllehet ott is csak a legjobb 24-be való bekerülés volt a cél. A világbajnokság mezőnye persze ebben a sportágban is mindig erősebb. Éppen ezért a szakvezetés elsősorban tapasztalatokat szeretne gyűjteni Olaszországban, s feltérképezni, milyen szakmai koncepcióval kell tovább dolgozniuk a jövőben. Persze egy kellemes meglepetés, vagyis egy top24-es helyezés mindenkinek nagyobb kedvet adna a további munkához. A kéziszercsapatok versengésében Borsányi Patrícia, Katona Hanna, Kovács Jázmin Napsugár, Margaritisz Lili, Németh Virág és Wehovszky Vivien képviseli a magyar színeket. Margaritisz Lili kivételével valamennyien újoncok a világbajnokságon. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.