UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-09-05 19:39

Továbbjutás, vereséggel

A hollandok után az oroszoktól is kikapott a magyar válogatott a voloszi U20-as női vízilabda-világbajnokságon. Petrovics Mátyás csapata ennek ellenére is továbbjutott, és jó eséllyel a kínaiak vagy az ausztrálok ellen játszik a nyolc közé jutásért.

B. V. A keddi, hollandok elleni kiütéses vereség után kedden csak javíthatott a magyar válogatott a Görögországban zajló U20-as női vízilabda-világbajnokságon. Petrovics Mátyás csapata az oroszokkal találta szemben magát, a mérkőzésen a második hely megszerzése volt a tét. A találkozót ezúttal sem sikerült jól kezdenie a csapatnak: már az elején hátrányba került, amely fokozatosan nőtt és nőtt, a második negyed 4. percében már 5-1-re vezetett az ellenfél. A félidő végére azonban mindenképp reménykeltő volt, hogy Kuna Szonja és Varga Viktória góljával két gólra feljöttek a mieink (3-5). A nagyszünet után azonban nem sikerült folytatni a felzárkózást, az orosz csapat háromgólos szériával eldöntötte az összecsapás sorsát. Azt követően már nem volt esélye a válogatottnak visszajönni a mérkőzésbe, az oroszok kézben tartották. A végéig azonban legalább már nem nőtt a különbség, 11-6 lett a vége. Az elmúlt két meccsen elszenvedett vereség ellenére is továbbjutott a magyar csapat, szerdán pedig a kínai vagy az ausztrál együttes ellen játszik a nyolc közé jutásért.

NŐI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖGORSZÁG) A-csoport, 3. forduló Oroszország-Magyarország 11-6 (3-1, 2-2, 5-1, 1-2) Gólszerzők: Gerzanics 3, Boriszova 2, Szerzsantova 2, Kempf 2, Zaplatyina, Bersznyova, illetve Varga V. 2, Vályi, Kuna, Farkas T., Huszti