UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-09-07 11:46

Most kell a topforma!

Péntektől vasárnapig tartják a kontinens utánpótlás-asztaliteniszezőinek egyik legrangosabb versenyét, az Európa Top–10 viadalt. A ifjúsági és serdülő fiúk, illetve lányok az angliai Worcesterben állnak asztalhoz, s az egyetlen magyar fellépő a serdülő korosztályba tartozó András Csaba lesz. Az európai rangsor tíz legjobbja körmérkőzéses rendszerben méri össze tudását, vagyis a három nap alatt valamennyiüknek kilenc meccset kell játszaniuk. A BVSC-Zugló 15 éves, kétszeres Eb-bronzérmes versenyzője – bár jelenleg a hatodik a listán – a lajstrom első három helyezettjének visszalépése miatt harmadik kiemeltként kezdi meg szereplését.

Ángyán Rebeka – Készültél külön az év egyik legfontosabb versenyére? – Méghozzá sokat, és az edzőimmel elsősorban annak láttuk értelmét, ha már a tréningeken is figyelembe vesszük a várható, különleges terhelést. A pszichológusommal is beszélgettem arról, hogy miképpen kezeljem majd a mentális terheket. Úgyhogy azt hiszem, mindent megtettünk a jó eredmény elérése érdekében.

andrás csaba
andrás csaba
– Januártól átlépsz az ifjúságiak mezőnyébe. Eszedbe jut, hogy az Európa Top–10 szép lezárása lenne a serdülőéveidnek? – Persze, megfordult a fejemben, hogy jó lenne megkoronázni ezt az időszakot valamilyen szép eredménnyel. Igyekszem mindent kiadni magamból. – Kilenc ellenfél vár rád. Kitől tartasz a legjobban? – Senkitől! Az európai ranglista első három helyezettje, az orosz Szidorenko és Grebnyev, valamint a svéd Möregard nem indul, a távollétükben talán a francia-kínai Dorian Zheng a legerősebb, ő gyors és pontos pingpongot játszik. – Milyen helyezéssel lennél elégedett? – Ha úgy megy a játék, ahogyan az elmúlt hetekben az edzéseken, akkor nem lehet nagy baj. Dobogóra szeretnék kerülni!