UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-09-09 13:33

A hatodik hely nem csillog

Ismert mondás a sportban, hogy az ezüstérem is szépen csillog. Nos, a voloszi női U20-as vízilabda-világbajnokságon a magyar csapatnak az 5. helyért vívott helyosztón megszerzett „ezüstérme”, vagyis a hatodik hely egyáltalán nem csillog. Sem szépen, sem csúnyán. Az olaszok legyőzése után szombaton afféle szépségtapaszért játszhattak a hölgyek. de nem bírtak az Egyesült Államok együttesével, 4-2-re alulmaradtak.

B. V. Az olaszok pénteki legyőzésének köszönhetően szombaton az ötödik helyért szállhatott vízbe a magyar válogatott a Görögországban zajló U20-as női vízilabda-világbajnokságon. Petrovics Mátyás csapatára ezúttal sem várt könnyű feladat, hiszen a világ egyik legerősebb együttesével, az Egyesült Államok válogatottjával játszott.

Petrovics Mátyás csapata az olaszok ellen mindössze kétszer talált a kapuba, így hatodik lett Forrás: waterpolo.hu
Petrovics Mátyás csapata az olaszok ellen mindössze kétszer talált a kapuba, így hatodik lett Forrás: waterpolo.hu
Fontos volt erre a mérkőzésre tekintve is, hogy sikerüljön átmenteni az olaszok elleni mérkőzésen mutatott remek védekezést. Ami – az első negyedben úgy tűnt – sikerült is. Noha az amerikaiak szereztek vezetést, Vályi Vanda és Hlengiwe Mchunu góljának köszönhetően sikerült fordítani a játékrész végére (2-1). Azonban ami ezután következett, arra valószínűleg senki sem számított. A mérkőzés hatodik perce után nem tudott kapuba találni a magyar válogatott, igaz, az első félidő végére az ellenfél még csak egyenlíteni tudott. A mérkőzés végéig tartó magyar gólcsendet viszont az egyébként továbbra is remek védekezés sem tudta kompenzálni. A harmadik negyedben az Egyesült Államok csapata két góllal elhúzott, és az előnyét a gól nélküli zárónegyedben könnyedén megtartotta (4-2). A magyar csapatnak így maradt a hatodik hely, pozitívumként mindenképpen az utolsó két mérkőzésen nyújtott védőmunkát lehet megemlíteni, hiszen az olaszokat három, az amerikaiakat négy gólon tartotta a csapat.

U20-AS NŐI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖRORSZÁG) Magyarország−Egyesült Államok 2-4 (2-1, 0-1, 0-2, 0-0) Gólszerzők: Hlengiwe, Vályi 1-1, illetve Neushul 2, Hill, Liebowitz 1-1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.