UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-09-09 17:12

A legerősebb négyesben

Vasárnap rajtol Máltán a fiú U17-es vízilabda Európa-bajnokság. A magyar válogatott a legerősebb csoportba került, Horvátország és Montenegró együttese mellé. Ugyanakkor kedvező előjel, hogy a sérültek nagy része rendbe jött a rajtra.

Bruckner Vince Vasárnap kezdi meg szereplését a magyar válogatott a máltai U17-es fiú vízilabda Európa-bajnokságon. A kontinensviadalokon már megszokott, hogy nagyon sűrű a mezőny, nemigen találkozunk könnyű mérkőzéssel. A mieinknek viszont minden bizonnyal már a csoportmérkőzések során is nagyon meg kell izzadniuk, hiszen a gyengébbnek mondható ukrán csapat mellett Montenegróval és Horvátországgal kerültek egy kvartettbe. Az együttes szövetségi kapitánya, Horváth János is úgy látja, a miénk a legerősebb csoport: „Valóban borzasztóan nehéz a sorsolásunk, de az Európa-bajnokságon igazából nincsenek egyszerű csoportok. Az első nyolc-tíz együttes rendre egy gólon belül játszik egymással. Mindenképpen mérkőzéseket szeretnénk nyerni már az elején, hogy utána jobb pozícióban lehessünk a folytatásban.”

Az Eb-re utazó U17-es fiúválogatott Forrás: Madar Dávid/MVLSZ
Az Eb-re utazó U17-es fiúválogatott Forrás: Madar Dávid/MVLSZ
A kapitány dolgát azonban nemcsak az erős ellenfelek nehezítik, hanem a felkészülés második félidőben bekövetkező sérülések is. „A sérüléseknek és a betegségeknek köszönhető, hogy csak a rajt előtt néhány nappal tudtam keretet hirdetni. Pechesek vagyunk ebből a szempontból, lassan ott tartunk, hogy az orvos állítja össze a csapatot. Remélem, mindenki rendbe jön vasárnapig, és ha így történik, azt gondolom, nem lesznek problémáink, mivel a felkészülés alatt, amíg mindenki egészséges volt, veretlenek voltunk.” Ami pedig a sérüteket illeti, mindenképpen jó hír, hogy az utolsó héten rendbejött az egyik felkészülési tornán megsérült Schmölcz Norman keze.

A magyar válogatott Eb-kerete Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek

A máltai Gzira városában vasárnap Ukrajna ellen kezdi a szereplését a magyar válogatott, hétfőn jönnek a horvátok, kedden pedig a Montenegró ellen meccsel zárul a csoportkör, amelyből három együttes jut tovább.

A magyar válogatott csoportmérkőzései Szeptember 10., vasárnap, 9.00: Magyarország−Ukrajna Szeptember 11., hétfő, 15.00: Magyarország−Horvátország Szeptember 12., kedd, 17.30: Magyarország−Montenegró

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.