UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-09-10 20:35

Európa negyedik helyén

A negyedik helyen zárta a fiúk Európa Top–10 serdülőviadalát a 15 éves András Csaba. A BVSC-Zugló asztaliteniszezője két nap után még a második helyen állt, az utolsó viszont kevésbé sikerült, így lecsúszott a dobogóról.

Bruckner Vince Az angliai Worcesterben álltak asztalhoz ifjúsági és serdülő fiúk, illetve leányok az Európa Top–10 versenyen. Magyarországot egyedül a 15 éves András Csaba képviselte a fiúk serdülőmezőnyében, aki a ranglista első három helyezettjének távollétében harmadik kiemeltként várhatta a viadalt.

András Csaba a negyedik helyen végzett Angliában
András Csaba a negyedik helyen végzett Angliában
A Top−10 verseny minden bizonnyal a leginkább megterhelő versenyforma, mivel körmérkőzéses rendszerben bonyolítják le, mindenki mindenki összecsap mindenkivel. A BVSC-Zugló 15 éves asztaliteniszezőjének az első nap tökéletesen sikerült, háromból háromtól találkozót megnyert. Ráadásul a három meccs alatt mindössze két játszmát vesztett úgy, hogy 4-1-re verte a verseny egyik nagy esélyesét a francia Dorian Zhenget. A második nap is bizakodásra adott okot, igaz, egy vereség is becsúszott a belga színekben versenyző Olav Kosolosky ellen. Ugyanakkor a továbbra is remek mutatóval bíró magyar versenyző a második helyen állt összesítésben. A zárónapon érkeztek azonban a legerősebb riválisok, s azzal párhuzamosan Csaba valószínűleg éppen akkor fogta ki a legrosszabb formáját a versenyen. Előbb a német Stumpertől, majd a későbbi győztes lengyel Kulczycki ellen szenvedett vereséget. A kilencedik összecsapáson azonban legyőzte a francia Hamache-t, így megszerezte a negyedik helyet.

EURÓPA TOP–10 FIÚ-SERDÜLŐVERSENY, WORCESTER (ANGLIA) András Csaba mérkőzései Dorian Zheng (francia) 4-1, Daniel Rinderer (német) 4-1, Ethan Walsh (angol) 4-0, Martin Friis (svéd) 4-3, Olav Kosolosky (belga) 3-4, Jules Cavaille (francia) 4-1, Kay Stumper (német) 1-4, Samuel Kulczycki (lengyel) 0-4, Bilal Hamache (francia) 4-1 A végeredmény 1. Kulczycki 8 győzelem, 2. Hamache 7, 3. Zheng 7, 4. András 6, 5. Stumper 5, 6. Kosolosky 4, 7. Friis 3, 8. Cavaille 3, 9. Rinderer 2, 10. Walsh 0