UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-09-11 16:58

Ez a hajrá, magyarok!

Döntetlennel végződött a magyar válogatott második mérkőzése Máltán, a fiú U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Horváth János csapata a horvátokkal játszott 10-10-et, és készülhet a keddi, Montenegró elleni összecsapásra.

B. V. Az ukránok elleni bemelegítést követően sokkal nehezebb feladat várt a magyar válogatottra Máltán, a fiú U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Horváth János csapata a horvátok ellen szállt vízbe, és a két, első fordulóban győztes társaság mérkőzésén jó eséllyel a csoportelsőség volt a tét. A mérkőzés elején három perc után a horvátok törték meg a gólcsendet, azonban a mieink válasza sem késlekedett sokáig, Szieben András egyenlíteni tudott. Az első negyedet követően viszont kései góljának köszönhetően mégis az ellenfél vezetett (1-2).

Bóbis Botond három gólt szerzett Horvátország ellen
Bóbis Botond három gólt szerzett Horvátország ellen
A rövid játékmegszakítás után sikerült feljavulni: a negyed elején összeszedett kétgólos hátrányt gyorsan sikerült ledolgozni, sőt Bóbis Botond góljával a nagyszünetben már a mieink vezettek (4-3). A fordulás után úgy tűnt, végleg átveszi az irányítást a Horváth-csapat: az ellenfél egyenlítő találata után három gól érkezett (Fekete Gergő duplázott), s így jelentős előnyre tett szert a végig kiélezett összecsapáson. Ugyanakkor még a harmadik negyedben felzárkóztak a horvátok egy gólra, s ezzel újra nyílttá tették a csatát. A szériát pedig a zárónegyedben sem sikerült megszakítani, és sorozatban szerzett hat góljával 10-7-re elhúzott az ellenfél. Kevesebb, mint másfél perccel a mérkőzés vége előtt csodálatos feltámadást produkált a magyar csapat, és Baksa Benedek találatával, majd Bóbis Botond duplájával kiegyenlített (10-10). A fantasztikus hajrának a csoportelsőség szempontjából nagy jelentősége lehet, mindenesetre az utolsó fordulóban a mérkőzések gólkülönbsége is számíthat. A mieink kedden fél hattól a montenegróiak ellen játszanak.

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta A-csoport, 2. forduló Horvátország–Magyarország 10-10 (2-1, 1-3, 3-3, 4-3) Gólszerzők: Markic 2, Sparada 2, Poropat 2, Krzic, Culina, Herceg, Bajic, ill. Bóbis B. 3, Szieben 2, Baksa B. 2, Fekete G. 2, Schmölcz

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.