UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-09-11 19:19

Tervezett edzőváltás

Kőnig Gábor lett az ifjúsági leány röplabda-válogatott szövetségi edzője, mivel a korosztályt eddig irányító Halász Márta visszatér a Sport XXI programban végzett munkájához. Az új szakvezető januárban Eb-selejtezőn irányítja csapatát, és még az is lehet, hogy hazai pályán.

UP-info A röplabda-szövetség elnöksége elfogadta a Szakmai Kollégium javaslatát, miszerint Halász Márta a Sport XXI programban folytatja a munkát, azaz kiválasztja az arra érdemes 2004-2005-ös születésű leány röplabdázókat az ősz folyamán. Ezzel párhuzamosan Kőnig Gábort nevezte ki a leány U17-es válogatott (a 2002-2003-as korosztály) élére.

Kőnig Gábor
Kőnig Gábor
Mint arról honlapunk is beszámolt, Halász Márta irányításával ez a korosztály mindössze egy szettel maradt le az idei U16-os Európa-bajnokságról, de a szakembernek jobban feküdt a referensi munkakör, melyben korábban már eredményesen tevékenykedett, ezért történt a váltás. Kőnig Gábor még soha nem volt utánpótlás-válogatott szövetségi edzője, de másodedzőként már két korosztályos Európa-bajnokságon is járt: 2009-ben Kelemen István segítője volt a fiú ifjúsági csapat mellett, tavaly pedig Horváth Andrással együtt dolgozott a Győrben megrendezett női junior kontinensbajnokságon szereplő válogatott élén. Emellett számtalan bajnoki címet szerzett már a Vasas korosztályos csapataival, s egy éve Jókay Zoltán segítője is a piros-kékek felnőttcsapata mellett. Kőnig Gábor két éve az év női utánpótlásedzőjének járó díjat is kiérdemelte a szövetség hagyományos évzáró gáláján. A leány U17-es válogatott januárban Európa-bajnoki selejtezőn lesz érdekelt, s a hazai szövetség jelezte a CEV felé, hogy szívesen lenne házigazdája is az eseménynek. A többi szövetségi edzői poszton nem történt változás, azaz a juniorválogatottakat Tomanóczy Tibor és Csizmadia Szabolcs, a fiú ifjúsági csapat munkáját pedig Bodonyi Ákos irányítja. Halász Márta mellett a Sport XXI programban Kelemen István dolgozik, aki a fiúkért lesz felelős.