UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-09-12 11:54

Reális hatodik hely

A női U20-as válogatott szövetségi kapitánya, Petrovics Mátyás úgy gondolja, reális eredmény született a hatodik hellyel a Voloszban megrendezett világbajnokságon, mivel mindössze három húszéves vízilabdázóval utazott el a csapat, a többiek mind fiatalabbak voltak. Emellett pedig reméli, hogy közülük néhányan hamarosan a felnőttválogatottba is bekerülhetnek.

Bruckner Vince Felemás világbajnokságot zárt a magyar női U20-as válogatott az elmúlt héten a görögországi Voloszban. Petrovics Mátyás csapata a csoportkörben szenvedett, súlyos vereséget mért rá az orosz és a holland együttes is. A spanyolok ellen elveszített negyeddöntő után azonban feltámadt a magyar válogatott, és remekül védekezett: az utolsó két meccsén összesen hét gólt engedélyezett az olaszoknak és az amerikaiaknak. A kapitány ugyanakkor nem volt teljesen elégedett a látottakkal. „A magyar vízilabdában ha a csapat nem nyer érmet, semmiképpen sem lehetünk maradéktalanul elégedettek, hiszen nagyon komolyak az elvárások. Viszont ha reálisan nézzük a helyzetünket, a maximumot kihoztuk a vébéből. Az első négy csapat és az amerikai válogatott kétségkívül erősebb nálunk, s utánuk pedig rögtön mi következtünk.”

Petrovics Mátyás szerint reális a hatodik hely Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Petrovics Mátyás szerint reális a hatodik hely Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Ennek pedig egyik oka a világbajnokság előtt is emlegetett, úgynevezett „lyukas” korosztály. A csapatba mindössze három húszéves játékos fért be, a többiek mind fiatalabbak voltak, emiatt az ellenfelek fizikálisan jóval a mieink előtt jártak. „Egyértelműen már a verseny elejétől kezdve gondban voltunk emiatt. Az ellenfeleink szó szerint erősebbek voltak nálunk, ezért nem tudtuk hosszú távon felvenni a versenyt a legjobb csapatokkal.” Petrovics ezzel együtt úgy gondolja, hogy a következő egy-két évben ebből a csapatból is lesznek olyan játékosok, aki a felnőttválogatottban is alapemberré válhatnak. „Természetesen Bíró Attilának a dolga eldönteni, hogy kit válogat be. Ugyanakkor remélem, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idei együttesből is sikeresen felmehet néhány játékos a felnőttek közé.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.