UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-09-13 13:29

Kiütéssel a nyolc között

Magabiztos játékkal hozta a kötelezőt a grúzok ellen a magyar fiúválogatott a Máltán zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Horváth János csapata a 21-7-re győzött, a legjobb nyolc között pedig a görögök várnak rá.

B. V. A montenegróiak keddi, heroikus legyőzése után, szerdán már az egyenes kieséses szakaszban játszott a magyar válogatott a fiú U17-es Európa-bajnokságon. Horváth János együttese a grúzokkal találkozott a legjobb nyolc közé jutásért, amely a papírforma és a kontinensviadalon mutatott eddigi produkció alapján nem okozhatott gondot.

Dala Döme öt gólt szerzett a grúzok ellen Forrás: vlv.hu
Dala Döme öt gólt szerzett a grúzok ellen Forrás: vlv.hu
A találkozó eleje viszont nem úgy alakult, mint ahogy tervezte a csapat, a vártnál szorosabb volt az eredmény. Az első negyed végén azonban a visszafogott kezdés ellenére is a mieink vezettek. A második játékrészben viszont már felvette a megszokott ritmusát az együttes, négygólos szériájával öttel elhúzott, s ezzel gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást (8-3). Attól kezdve kezdve a már csak a győzelem mértéke volt kérdés, és annak ellenére, hogy a harmadik negyedben négyszer is Lampert Márk kapujába találtak a grúzok, sikerült tovább növelni a különbséget (15-7). Az utolsó nyolc percben pedig végleg kiütötte a grúzokat a Horváth-csapat, a 6-0-ra megnyert negyedben Dala Döme három gólt szerzett. A negyeddöntőben sokkal nehezebb mérkőzés vár a mieinkre, mivel csütörtökön délben a görögök ellen szállnak vízbe.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, GZIRA (MÁLTA) A legjobb nyolc közé jutásért Magyarország–Grúzia 21-7 (3-2, 5-1, 7-4, 6-0) Gólszerzők: Baksa B. 5, Dala D. 5, Bóbis B. 3, Szieben L. 2, Fodor O. 2, Szőke B. 2, Tóth Gy., Vékony Á.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.