UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-09-14 14:09

A legjobb négy között

Magabiztos sikerével már a legjobb négy közé jutott a magyar válogatott a Máltán zajló fiú U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Horváth János csapata a negyeddöntőben a görögöket győzte le 9-4-re, a legjobb négy között pedig a spanyol−szerb csata győztesével játszik.

B. V. Ahogy a válogatott kapitánya, Horváth János is hangsúlyozta a szövetség honlapján a görögök elleni negyeddöntőről: a világbajnokság legfontosabb mérkőzése előtt állt a csapat csütörtökön. A grúz együttes könnyed legyőzése után nem is volt kérdés, hogy nehezebb találkozó várt a mieinkre.

Magabiztos győzelmet aratott a magyar csapat Görögország ellen Forrás: vlv.hu
Magabiztos győzelmet aratott a magyar csapat Görögország ellen Forrás: vlv.hu
Az első negyedben nem alakult ki gólzápor, a görögök szerezték meg a vezetést, amire 40 másodperccel a játékrész lejárta előtt Baksa Benedek tudott válaszolni. A folytatásban is nehéz volt feltörni az ellenfél védelmét, nem is sikerült, egészen a második etap hatodik percéig, amikor előbb Bóbis Botond, majd Schmölcz Norman talált a kapuba. S csak azért nem kétgólos előnnyel vonult a szünetre a magyar csapat, mert egy perccel a vége előtt az ellenfél szépített. A fordulás után viszont már nem tudtak lépést tartani a görögök, a válogatottunk bő négy perc alatt „lerendezte” a mérkőzést. 6-2-es előnyben nehéz volt elképzelni, hogy az ellenfél visszajöjjön a mérkőzésbe, s ezen a harmadik negyed hajrájában szerzett két góljuk sem változtatott (6-4). Az utolsó nyolc percben sem engedték közelebb a mieink a görögöket, Baksa Benedek két gólja pedig minden lényegi kérdést eldöntött. Két perccel a vége előtt pedig Dala Döme állította be a 9-4-es végeredményt. Győzelmével tehát a legjobb négy közé került a válogatott, így pénteken 18 órakor a spanyol−szerb összecsapás győztesével játszik a döntőbe jutásért.

FIÚ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, GZIRA (MÁLTA) Negyeddöntő Magyarország–Görögország 9-4 (1-1, 2-1, 3-2, 3-0) Gólszerzők: Baksa B. 3, Schmölcz N. 2, Bóbis B. 2, Fekete G., Dala D., ill. Grammatikos 2, Alamanos, Koulouris

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.