UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-09-15 16:38

Öten a nagyok között

A hétvégén rajtol a felnőtt férfi Extraliga 2017/18-as évadja. A hazai élvonalban öt utánpótláskorú asztaliteniszező szerepel szeptembertől, a BVSC-Zugló két fiatalja, az egyaránt serdülőkorú András Csaba és Both Olivér akár érmet is szerezhet.

Munkatársunktól A hét végén kezdődnek asztaliteniszben a férfi Extraliga küzdelmei. A felnőtt hazai elitbajnokságban, ahogyan a 2016/17-es évadban, az idén is több utánpótláskorú versenyző szerepel, és szerezhet értékes tapasztalatokat a rutinosabb játékosok ellen.

A BVSC-Zugló két fiatal játékosa, András Csaba és Both Olivér Forrás: moatsz.hu
A BVSC-Zugló két fiatal játékosa, András Csaba és Both Olivér Forrás: moatsz.hu
Az elmúlt szezonhoz hasonlóan az idén is a BVSC-Zugló viszi a prímet a fiatalok bevonásában. Az évek óta az utánpótlás-nevelésével kitűnő fővárosi szakosztály ezúttal az egyaránt serdülőkorú András Csabával (15) és Both Olivérrel (15) a soraiban, és két korábbi válogatott játékossal, Jakab Jánossal és Molnár Krisztiánnal a Final Fourba is bejuthat. Szintén erős csapatban szerepel a 19 éves Timafalvi Gergő, akit az egriek adtak kölcsön a Szegednek. A rutinos Vitsek Iván és Németh János csapattársaként mindenképpen a mezőny első felében végezhet. A DVTK-ban maradt a 18 esztendős Molnár István Patrik, valamint debütálhat a hazai élvonalban a 21 éves Kramarics Gergő a Turris SE Sopron játékosaként. Az öt extraligás fiatal nem tűnik soknak, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a hazai legjobbak külföldön játszanak. Már évek óta Németországban légióskodik a jelenleg a luxemburgi felnőtt csapat Európa-bajnokságon szereplő Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Majoros Bence, de a nyáron szintén oda távozott a BVSC-Zuglóból a tavaly még az élvonalban szereplő Bruckner Máté és Kovács Sebestyén is, míg az ifjúsági válogatott Juhász Patrik hosszabb ideje osztrák csapatot erősít.

A férfi Extraliga első fordulójának programja BVSC-Zugló–Szeged DVTK–Turris SE Sopron Győri Elektromos – Gödöllői EAC PTE-PEAC–Komló Szerva ASE Szécsény–Celldömölki VSE

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.