UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-09-17 19:17

Gyors búcsú Maribortól

A Mariborban megrendezett junior Európa-bajnokság csapatversenyében nem termett babér a magyaroknak. A fiúk és a lányok sem tudták borítani a papírformát, és első mérkőzésükön vereséget szenvedtek.

L. G. A csapatversennyel zárult a cselgáncsozók Mariborban megrendezett junior Európa-bajnoksága. Az idei ifjúsági- és junior-kontinensviadalon még nem álltak át az olimpiai programba bekerült vegyes csapatversenyre, külön versenyeztek a fiúk és a lányok. A magyaroknak gyorsan véget ért a vasárnapi program, mindkét együttesünk vereséget szenvedett az első fellépésén. Ebben a sorsolás is ludas volt, hiszen a lányok a végső győztes franciákkal kerültek szembe, a fiúk pedig a később bronzmérkőzésig jutó olaszok ellen léptek tatamira.

Judocsapat
Judocsapat
Elsőként a lányok küzdöttek meg ellenfelükkel, így kezdjük mi is velük. Az 52 kg-ban Coraline Marcus Tabellon és az ifjúsági világbajnok, egyébként 48 kg-os Varga Brigitta nagy csatát vívott, amelyet egyetlen vazari döntött el a francia lány javára. Az 57 kg-ban Sarah Leoine Cysique ipponnal nyert Kovács Kitti ellen, a 63 kg-ban pedig Cservenák Anna három intése vetett véget a Yasmine Horlaville elleni mérkőzésének. A 70 kg-ban Lőrinc Renáta így már tét nélkül mérkőzött meg Agathe Devitryvel, és szenvedett újabb ipponvereséget. A +70 kg-ban Romane Dicko csak meghajolni jött fel a tatamira, ellene nem állt ki magyar versenyző, vélhetően sérülés miatt. A franciák így 5-0-ra nyertek, és egészen az aranyéremig robogtak tovább. A fiúk 66 kg-os súlycsoportjában Manuel Lombardo fojtással vetett véget a Kozma Ákos elleni összecsapásnak. Sárhegyi Gábor jól kezdett Giovanni Esposito ellen a 73 kg-ban, de az olasz kibújt a leszorításból, így csak vazarit ért a földharc. Az ellenfél aztán meg is fordította a mérkőzést, két vazari értékű akciót bemutatva. A 81 kg-ban Gőz Roland leszorítással veszített Christian Parlatival szemben, így eldőlt a csapatmérkőzés. Andrea Fusco újabb ippongyőzelmet ért el Tóth Apor ellen a 90 kg-ban, az olasz karfeszítéssel vetett véget az immár tét nélküli küzdelemnek. A becsületpontot azért sikerült megszerezni, +90 kg-ban Waczulik Richárd végig fölényben volt Lorenzo Agro Sylvain ellen. Vazari értékű dobásával vezetett, végül leszorítással ippongyőzelmet ért el, nagyjából egy másodperccel a gongszó előtt. Az olaszok így 4-1-re nyertek, később pedig ötödikként zártak. A lányok küzdelmében egyértelmű nyugat-európai fölény volt látható, keletről egyedül az oroszok fértek fel a dobogóra. A fiúk mezőnyében fordított volt a helyzet, a keleti dominancia mellett a briteknek jutott egy érem. Az oroszok két bronzérmet is nyertek, így egyedüli országként dupláztak vasárnap. A grúzok a fiúdöntőig ugyan eljutottak, de ott alulmaradtak az azeriekkel szemben, így aranyérem nélkül zárták a junior Eb-t.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, MARIBOR Csapatverseny Fiúk: 1. Azerbajdzsán, 2. Grúzia, 3. Nagy-Britannia és Oroszország Lányok: 1. Franciaország, 2. Hollandia, 3. Németország és Oroszország