UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2017-09-18 18:35

Szorító-dupla

Miközben a 15-16 éves bokszolóknak Bulgáriában megkezdődtek (és hétfőig tartanak) a küzdelmek a junior Európa-bajnoki érmekért, az egy kategóriával korosabbak legjobbjai ezen a héten az országos ifjúsági bajnokságon mérhetik fel, hol tartanak az ökölvívás tudományának elsajátításában.

Jancsó Kornél Az élet – pontosabban a felforgatott versenynaptár – úgy hozta, hogy két korosztályos esemény zajlik egy időben: míg a junior Eb-n fellépők Albenában kesztyűznek, a 17-18 éves magyar ökölvívók szerdától szombatig Győrött viaskodnak a hazai bajnoki címekért. Az utóbbiaknál maradva, az ob-nak további jelentősége is van: az ott látottak alapján véglegesíti a szakvezető Balzsay Károly azt a válogatottat, amely az október 20-29. között a törökországi Antalyában rendezendő ifjúsági Európa-bajnokságon indul.

Tizenkét magyar ökölvívó próbál szerencsét a bulgáriai junior Európa-bajnokságon Fotó: MÖSZ
Tizenkét magyar ökölvívó próbál szerencsét a bulgáriai junior Európa-bajnokságon Fotó: MÖSZ
A bolgár tengerparti üdülőhelyen ugyanakkor már zajlik is a junior-Eb, a korosztály idei legfontosabb versenye, amelyen egy híján mindben, vagyis tizenkét súlycsoportban van magyar, a 48 kilósoktól kezdve a 80 kg-on felettiekig bezárólag lehet szorítani ifjú honfitársaink sikeréért, csak az 50 kiló „üres”. Ami azt illeti, a magunk részéről beérnénk a tavalyi mérleggel, amikor idehaza, a kaposvári junior Európa-bajnokságon egy arany és egy bronz jutott nekünk, előbbi Báki Alex (48 kg), utóbbi Felföldi László (+80 kg) jóvoltából. Az elutazás előtt Farkas József vezetőedző azt mondta: optimális állapotban van a csapat, valamennyien egészségesen és harcra készen lépnek kötelek közé az Eb-n, ahol többen is jó eredményt érhetnek el. „Azt várom, hogy ismét felfigyeljenek a magyar bokszra. Azoknak adtuk meg a lehetőséget, akikben látjuk a jövőt. Valóban igyekszünk a jövőbe látni, és olimpiai szemüvegen át figyeljük a bokszolókat, azokat, akik tehetségesek, szorgalmasak, adott a szülői és az iskolai hátterük” – nyilatkozta a szövetség honlapján a szakember, hozzáfűzve, hogy nézik a tanulmányi eredményeket, a fegyelmezettséget, s azt is, hogy kinek milyen hosszú távú céljai vannak a sportágban. A bolgár szervezők előzetesen azt közölték, hogy 30 ország 250 versenyzőjével számolnak az idei Európa-bajnokságon, amely a 21. a junior-kontinensviadalok históriájában. Egyéb korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

JUNIOR-EB, ALBENA (BULGÁRIA) A magyar csapat Bernáth Zoltán (46 kg), Bernáth Richárd (48 kg), Fekete Iván (52 kg), Tanka Tamás (54 kg), Berecz Lionel (57 kg), Rácz Krisztofer (60 kg), Orbán Adrián (63 kg), Kozák Renátó (66 kg), Varga Gyula (70 kg), Kóczián Dávid (75 kg), Juhos István (80 kg), Kiss Levente (+80 kg)