UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-09-19 10:42

Az első fordulók

Három forduló telt el az osztrák bázisú jégkorong-utánpótlásbajnokságokból. Az ifjúságiak között a Fehérvár és a MAC Budapest, a juniorok mezőnyében a Vasas és Znojmo vezeti a mieink csoportját.

B. V. Lejátszották az első néhány fordulót a jégkorong osztrák bázisú utánpótlás-bajnokságaiban. Ugyanakkor miután a szezon előtt területi alapon osztották el a csoportokat, szinte csak magyar együttesekkel találkoznak a hazai csapatok. Egyedül a cseh Znojmo együttese árválkodik külföldi társaságként a „magyaros” csoportban. Osztrák ifjúsági liga (U18) Az ifjúsági ligában eddig a Fehérvár és a MAC Budapest százszázalékos, valamint még jól kezdett a DVTK, mivel háromból két találkozót megnyert, eddig csak a Fehérvárral nem bírt. Kevésbé megy ugyanakkor a jól kezdő Vasasnak, hiszen a Hokiklub Budapest felett aratott fölényes győzelme után kikapott a Volántól és a Diósgyőrtől is. Három összecsapás után két nyeretlen együttes maradt, a Győr és a Hokiklub Budapest. A következő fordulóban az ifjúsági csapatok osztrák csapatok ellen meccselnek. A következő forduló programja (szeptember 23., szombat): EC Red Bull Salzburg–MAC Budapest, EC VSV–Győr, EK Zell am See–Fehérvár AV 19, EHC LIWEST Linz–DVTK

A Vasas U20-as csapata eddig nem hibázott Forrás: vasassc.hu
A Vasas U20-as csapata eddig nem hibázott Forrás: vasassc.hu
Osztrák juniorliga (U20) A juniorok bajnokságában bonyolultabb a helyzet, mivel akad csapat, amely már öt meccset is lejátszott. Azonban így is az egyelőre százszázalékos Znojmo és Vasas vezet holtversenyben. Őket követi egyaránt egy-egy vereséggel a MAC Budapest és a Fehérvár. Utánuk komoly szakadék tátong, láthatóan már a bajnokság elején lemaradt az UTE, a Debrecen, a Győr és a Hokiklub Budapest. A következő forduló programja (szeptember 21., csütörtök): Hokiklub Budapest–Znojmo, Vasas–Debrecen, Fehérvár AV 19–Győr, UTE–MAC Budapest További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.