UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-09-20 21:19

Kettős vereség

A teniszezők Budapesten zajló junior Davis és Fed Kupájában szerdán tudták csak befejezni a keddre tervezett mérkőzéseket, amelyeket az eső félbeszakított. Magyar részről mind a fiúk, mind a lányok elvesztették első találkozójukat. A második fordulót elkezdték, de befejezni már nem tudták a csapatok. Folytatás csütörtökön délelőtt.

Makk Péter nyerte az első fordulós mérkőzését Fotó: MTSZ/Zádor Péter
Makk Péter nyerte az első fordulós mérkőzését Fotó: MTSZ/Zádor Péter
gy. Az időjárás miatt katasztrofálisan sikerült keddi nap után, szerdán végre játszani is tudtak a csapatok a Mikoviny utcai Nemzeti Edzés Központban zajló U16-os csapat-világbajnokságon. Befejezni ugyan nem tudták a második napra kiszabott teljes penzumot, viszont legalább az első forduló mérkőzéseit lejátszották a csapatok. Magyar részről a fiúk és a lányok is elvesztették az első találkozót így a hátralévő csoportmérkőzéseken mindent meg kell tenniük a győzelemért. Miután a teljes első fordulót sikerült lejátszani, este a második kört is megkezdték a résztvevők, pontosabban a tizenhat meccsből tizenkettőt tudtak elindítani. A magyar Davis Kupa gárda az Egyesült Államok válogatottja ellen lépett pályára és Sallay Péter 6-2, 7-5 arányban veszített William Grant ellenében, míg a Fed Kupában Thaiföld volt az ellenfél és Zádori Réka Napatt Nirundortól szenvedett vereséget 6-2, 6-1 arányban. A meccsek késő este is folytatódtak, a fennmaradó meg nem kezdett négy találkozót csütörtök délelőttre programozták be a szervezők.

Junior Fed Kupa A csoportmérkőzések első köre A csoport: Olaszország–Uruguay 3-0, Egyesült Államok–Fehéroroszország 3-0 B csoport: Oroszország–Magyarország 3-0, Kamilla Rahimova–Gécsek Fanni 6-1, 6-4 , Darja Frajman–Nagy Adrienn 6-4, 2-6, 6-4, Kamilla Rahimova, Anasztaszija Tyihonova–Gécsek Fanni, Zádori Anna Réka 6-3, 6-4, Thaiföld–Kanada 3-0 C csoport: Ukrajna–Burundi 3-0, Kolumbia–Tajvan 2-1 D csoport: Japán–Marokkó 3-0, Franciaország–Argentína 1-2 Junior Davis Kupa A csoport: Cseh Köztársaság–Kanada 3-0, Japán–Peru 3-0 B csoport: Horvátország–Belgium 3-0, Brazília–Tajvan 2-1 C csoport: Ausztrália–Magyarország 2-1, Dane Sweeny–Sallay Péter 6-2, 6-7(7), 7-5, Ken Cavrak–Makk Péter 2-6, 2-6, Rinky Hijikata, Dane Sweeny–Makk Péter, Sallay Péter 6-2, 2-6, 10-5 D csoport: Argentína–Oroszország 2-1, Olaszország–Kína 3-0