UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-09-22 20:48

Kiütés negyedóra alatt

Bő tizenöt perc elteltével már négy góllal a vezetett U17-es női labdarúgó-válogatottunk a bolgárok elleni Eb-selejtezőn, Schumi Dorottya együttese remekelt a négycsapatos torna első mérkőzésén. A vége megnyugtató 5-0 lett, így a mieink önbizalommal telve várhatják a moldovaiak, majd a norvégok elleni erőpróbát.

UP-infoMegkezdődött a női U17-es labdarúgó Európa-bajnokság kvalifikációja, a magyar válogatottat Norvégia, Moldova, illetve Bulgária mellé sorolták. A selejtező első szakaszában mind a tizenegy csoportban körmérkőzéseket játszanak a csapatok, a kvartettek első, illetve második helyezettje jut a következő körbe, kiegészülve a legtöbb pontot gyűjtő harmadikkal. A nyolcas számú csoport küzdelmeinek hazánk ad otthont, az összecsapásokat Gyirmóton és Bükön rendezik, a mieink csak az utóbbi helyszínen lépnek pályára. A nyitómérkőzést Bulgária fiataljai ellen játszotta Schumi Dorottya együttese, a lányok a továbbjutás céljával vágtak neki a sorozatnak, így nem volt kérdés, nyerniük kellett ma.

Hamar dűlőre vitte első Eb-selejtezőjét U17-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu
Hamar dűlőre vitte első Eb-selejtezőjét U17-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu
Nem is okoztak csalódást, mindössze három perc kellett a vezető gól megszerzéséhez: erőszakos letámadásunkat követően Szélpál Nóra fejezte be az akciót. Innentől kezdve futószalagon jöttek az újabb találatok: előbb Nagy Vanessza lőtt a rövid felsőbe újabb remek labdaszerzést követően, majd ismét a Szent Mihály FC támadója, Szélpál volt eredményes. A tizennyolcadik percben már 4-0 állt az eredményjelzőn, köszönhetően Pusztai Sára bombagóljának. Nem csak az eredmény, ellenfelünk védekezése miatt is látszott, eldőlt a mérkőzés, a vendégek rengeteg hibát követtek el hátul. Nem mintha a támadóik remekeltek volna, Terestyéni Anna hárítás nélkül zárta az összecsapást. A második játékrész visszafogottabb magyar játékot hozott, noha Czelléri Dorottya beköszönt a játékrész elején, ezzel kialakítva a végeredményt. A magyar U17-es leányválogatott magabiztos játékkal, megérdemelten nyert 5-0-ra. „Az első félidőben nagyon jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, látványos megoldásaink voltak. Gyorsan eldöntöttük a mérkőzést, talán ez is közrejátszott abban, hogy a második játékrészben visszaesett a teljesítményünk, emellett kissé elfáradtunk a saját magunk által diktált tempótól. A második félidő miatt maradt némi hiányérzet bennem, de a célunkat elértük, és önbizalommal telve várjuk a moldovaiak elleni mérkőzést” - nyilatkozta a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya. A mai másik meccsen hengereltek a norvégok, 9-0-ra győzték le a moldovaiakat, így reménykedhetünk abban, hogy utóbbiak ellen újabb győzelem következik hétfőn. A csoport rangadójának vélt norvég-magyar összecsapást pedig csütörtökön rendezik Bükön.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐTORNA, BÜK Magyarország–Bulgária 5-0 (4-0) Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Jánosi Ninetta, Fördős Beatrix, Csolti Réka – Buzás Kata, Pusztai Sára, Pintye Vivien (Horváth Cintia, 62.) – Czellér Dorottya (Ott Eszter, 73.), Nagy Vanessza, Szélpál Nóra (Stefán Bernadett, 63.) Szövetségi edző: Schumi Dorottya Gólszerző: Szélpál (3., 15.), Nagy (12.), Pusztai (18.), Czellér (45.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.