UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-09-23 16:19

A kupaszereplés kapujában

A szezonrajt után nem sokkal honlapunk megnézte hány 1997. január 1. után született, magyar játékos kap szerepet a nemzetközi porondon is érdekelt férfi kézilabdacsapatokban. A Bajnokok Ligájában kizárólag a veszprémi Győri Mátyás játszhat, az EHF-kupában azonban több fiatal is lehetőséget kaphat.

B. V. Már javában zajlanak a felnőtt kézilabda-bajnokságok, valamint az európai kupasorozatok, ezért honlapunk megnézte, hogy a férfiak mezőnyében hány 1997. január 1. után született, magyar fiatal játszik a nemzetközi porondon is érdekelt gárdákban.

Győri Mátyás a Telekom Veszprém edzésén Forrás: hetmeteres.com
Győri Mátyás a Telekom Veszprém edzésén Forrás: hetmeteres.com
A Bajnokok Ligájában induló Telekom Veszprém és Pick Szeged természetesen visszafogottabban teljesít e tekintetben, mivel a világ legerősebb együttesei ellen kell helyt állnia. A bakonyiak a jelenleg talán legismertebb U20-as játékost, Győri Mátyást foglalkoztatják. A 20 esztendős irányító a bajnokságban eddig minden mérkőzésen lehetőséget kapott, a celjei Bajnokok Ligája-mérkőzésen azonban nem volt a keretben, ugyanakkor képességeit ismerve valószínűleg nem kell sokat várnia a debütálásra A Pick Szeged keretében ugyan szerepelnek fiatalok, lehetőséget azon még nem kaptak Juan Carlos Pastortól. Az EHF-kupában szereplő együttesekben sokkal több lehetőséget kapnak az utánpótláskorú kézilabdázók: a balatonfüredi Andó Arián (18) például már két meccsen védte csapata kapuját az NB I-ben, mellette pedig a mezőnyben szóhoz jutott Debnár Bence (20), Máthé Dominik (18) és Szita Zoltán (19). A csurgói csapatban is négy fiatalt figyelhettünk eddig: Hanusz Egon (20) mellett Megyeri Pál (19), Tóth Attila (20) és Szeitl Erik játszott. A Grundfos Tatabányában eddig a 18 éves Rosta Miklós lépett pályára, míg a Budakalász eddig U20-as játékosokat nem, 21 éveseket azonban már bőséggel szerepeltetett. Összegezve tehát, ha a Bajnokok Ligájában nem is, az EHF-kupában több fiatal játékos is szerepelhet a 2017/18-as évadban, ami a nemzetközi rutinszerzés miatt elengedhetetlen. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.