UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-09-23 17:24

Győztes főpróba

A Budapest Honvéd-MFA jó iramú mérkőzésen 1-0-ra verte az MTK Budapest csapatát az U19-es kiemelt labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában. Simon Miklós együttese Májer Milán góljának köszönhetően hamar előnybe került, és bár a kék-fehérek a második félidőben több helyzetet is kialakítottak, nem tudtak pontot menteni a Bozsik Stadionban. A kispestiek így jó hangulatban várhatják a szerdai, UEFA Ifjúsági Liga-összecsapást montenegrói ellenfelükkel szemben.

Leiner SomaKiváló körülmények között rendezték meg az U19-es kiemelt labdarúgó-bajnokság rangadóját, amelyen a Budapest Honvéd-MFA az MTK Budapestet fogadta a Bozsik Stadionban. Örömteli, hogy a mérkőzésre sokan kíváncsiak voltak, a legkisebb korosztálytól a legnagyobbig mindegyik képviseltette magát a lelátón, jó hangulatot teremtve. Az első percekben kifejezetten jó futballt láthattak a nézők, mindkét csapat erősen kezdett, vendégszögletekkel indult a találkozó. Gólt azonban a piros-feketék szereztek: a balhátvéd Nagy Gergő remek beadását Májer Milán lőtte a kapuba, nyolc perc után megvolt a regnáló bajnok vezető gólja. Hamar megduplázhatta volna Májer csapata és saját  góljainak számát, de lövését blokkolták. Az MTK ugyan jól futballozott kis területen, és igyekezett megtartani a labdát, mégis a hazaiak uralták a játékot, és helyzeteket szinte csak ők alakítottak ki. Tetszetős támadásuk végén Cipf Dominik növelhette volna az előnyt, gyengére sikerült befejezése így is majdnem meglepte Varasdi Dánielt, de a kapus szerencséjére oldalra pattant róla a labda. Az első komoly kék-fehér lehetőségre bő félórát kellett várni, az egész meccsen agilis Babinszky húzott jobbról befelé, majd tálalt Fodor elé, aki azonban nem találta el a kaput.

Küzdelmes mérkőzést hozott a Honvéd és az MTK csatája az U19-es élvonalban
Küzdelmes mérkőzést hozott a Honvéd és az MTK csatája az U19-es élvonalban
A második játékrészre feljavult az MTK, harcosan kezdték a félidőt, és sorra alakították ki a lehetőségeket, de a jó befejezés hiányzott. Szépen lassan visszavette a Honvéd az irányítást, de komolyabb helyzetek nélkül csordogált a mérkőzés. Mindkét edző bátran cserélt, ám komoly változást egyik padról beszállt játékos sem vitt az összecsapásba. A félidő legfájóbb eseménye a kispesti Cseh Gergő komolynak tűnő sérülése volt, a középpályást társai támogatták be az öltözőbe. Ugyan a végén mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, összességében megérdemelten győztek a hazaiak, és előzték meg mai ellenfelüket a táblázaton, noha egy meccsel többet játszottak. A lefújást követően a hazaiak edzője, Simon Miklós elégedetten nyilatkozott honlapunknak, és már előretekintett az FK Szutjeszka elleni UEFA Ifjúsági Liga mérkőzésre is. „Az első félidőben azt kaptam amit vártam, a második félidőben már inkább a küzdelem dominált, fogunk mi még ennél jobban is játszani. Profi futballistákkal dolgozom, de biztos, hogy benne volt már a fejükben a szerdai meccs, nincs ezzel gond, elégedett vagyok a teljesítménnyel. Sajnos komolynak látszódott Cseh Gergő sérülése, pontosat nem tudok róla mondani, de ő nem az a típus, aki szimulálna. Kíváncsi voltam több játékos formájára is, ezért is voltak a cserék a második félidőben, persze én is előretekintettem már a jövő hétre bizonyos esetekben.” A mezőny egyik legjobbját, a Honvéd NB III-as együttesében hétről-hétre szerephez jutó Stoiacovici Dávidot is megszólaltattuk a pálya szélén. A 18 éves középpályás két alkalommal ült már az első csapat kispadján is élvonalbeli mérkőzésen, ám ezúttal az U19-es együttesben kapott szerepet, hiszen kedden ő is elutazik a csapattal Montenegróba. „Jól éreztem magam a pályán, próbáltam segíteni a fiatalabbaknak, biztonságot nyújtani a középpályán. Tavaly nagyon jó szezont mentünk, kiharcoltuk a lehetőséget, hogy játszhassunk a nemzetközi porondon, természetesen nagyon várom már a szerdai találkozót. Nem sok mindent tudunk az ellenfélről, de agresszív meccsre számítok, biztosan sok íveléssel próbálnak majd minket megbontani hátul.” A forduló többi mérkőzésén két vendéggyőzelem is született: a Puskás Akadémia Debrecenben, míg a Ferencváros Győrött diadalmaskodott. A nyugat-magyarországi rangadón a szombathelyi Illés Akadémia 4-0-ra nyert a Videoton ellen.

U19-ES KIEMELT LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG Budapest Honvéd-MFA–MTK Budapest 1-0 (1-0) Budapest, Bozsik Stadion Vezette: Gálfi Budapest Honvéd-MFA: Berla – Kovács, Falusy, Temesvári, Nagy G. – Cseh (Darabont 67.) – Szabó, Stoiacovici – Májer, Novák (Szeles 56.), Cipf (Borovsky a félidőben, Kecskeméti 84.). MTK Budapest: Varasdi – Balogh (Szekeres 55.), Molnár, Jámbor (Nagy B. a félidőben), Varju – Mezei, Papp (Androsch a félidőben) – Babinszky, Gréczi, Fodor (Modrovics 55.) – Kisari (Kugli 80.). Gólszerző: Májer (8.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.