UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2017-09-23 16:43

Szeles befejezés

A sportlövők 50 méteres országos bajnokságán a juniorok szombaton végeztek is a puskás számokkal. Az aranyérmet ezúttal is Gáspár Lalita és Péni István nyakába akasztották, csakúgy, mint pénteken. A fiúk között a dobogó is teljesen megegyezett az előző napival, a lányoknál azért voltak változások. Joó Éva utánpótlás-koordinátor szerint a teljesítményeken sokat rontott a szeles időjárás.

gy. Az 50 méteres országos bajnokság küzdelmei a junior lányok mezőnyében a kisöbű sportpuska 3x20-as, a fiúk között pedig a kisöbű szabadpuska 60 fekvő számával folytatódtak szombaton reggel a Mexikói úti lőtéren. A versenyzőknek nem volt könnyű dolguk, hiszen nemcsak a váratlan hideggel kellett megküzdeniük, hanem a széllel is. A sportlövők esetében pedig ez különösen kellemetlen, hiszen minden egyes széllökés befolyásolhatja a golyók útját. Már egy-két centiméter eltérés is végzetes lehet, no persze az eredmények szempontjából. Ettől függetlenül a lányok között Toma Dorina 581 körös teljesítménye az alapszakaszban nagyon jónak számított, ám a fiatal újpesti versenyző a döntőben már nem tudta hasonló magabiztossággal folytatni. A fiúk mezőnyében a pénteken már látott dobogó mögött most kicsit változott a helyzet. Bukovszky Péter a negyedik, a 2001-es születésű Hammerl Soma pedig újoncként az ötödik helyen végzett. Utóbbi ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az UTE B gárdája bronzérmet szerezhetett a csapatok versengésében.

A leányoknál Gáspár Lalita állhatott a dobogó legfelső fokára
A leányoknál Gáspár Lalita állhatott a dobogó legfelső fokára
Joó Éva utánpótlás-koordinátor szerint szombaton sem született meglepetés, a dobogóra az esélyesek léphettek fel. „A versenyzők eredményén sajnos meglátszik a szél játéka, sajnálom, hogy Péni István a körülmények miatt nem tudott olyan nagyszerű teljesítményt produkálni, mint tegnap. De a legfiatalabbak ott voltak szorosan mögötte, úgy látom jó kis csapatra számíthatok jövőre. A lányok között eleinte kiélezett verseny folyt, váltogatták egymást, az álló szakasz azonban megszórta őket. Toma Dorina kiemelkedő eredményt ért el az alapszakaszban, így elsőként jutott a döntőbe, ahol végül becsúszott néhány nyolcas, így nem tudta megismételni selejtezőbeli teljesítményét. Végül a második helyen végzett Gáspár Lalita mögött, aki igen kiegyensúlyozott versenyzést mutatott a két nap alatt, s megérdemelten nyerte mindkét bajnoki címét” – értékelte a második nap junior versenyét honlapunknak Joó Éva. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

JUNIOR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 50 MÉTER Leányok: Kisöbű sportpuska 3x20 összetett: 1. Gáspár Lalita (Vasas) 446.9, 2. Toma Dorina (UTE) 443.4, 3. Dénes Eszter (UTE) 432.4 Csapatverseny: 1. UTE (Toma Dorina, Dénes Eszter, Tarr Vivien) 1685, 2. Vasas (Gáspár Lalita, Kozma Nikolett, Hurai Viktória) 1684, 3. PVLK (Hóf Henrietta, Storcz Júlia, Török Csenge) 1629 Fiúk: Kisöbű szabadpuska 60 fekvő: 1. Péni István (UTE) 618.5, 2. Pekler Zalán (FSLK) 616.3, Vas Péter (FSLK) 615.4. Csapatverseny: 1. UTE A (Péni István, Bukovszky Péter, Prágai Patrik) 1836.2, 2. FSLK (Pekler Zalán, Vas Péter, Kelkó Balázs) 1823.1, 3. UTE B (Hammerl Soma, Simai Márton, Kiss Viktor) 1769.6