UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-09-24 21:01

Bronzérem Szlovéniából

Tizenhat magyar versenyző indult a héten a szlovén serdülő és ifjúsági nemzetközi bajnokságon. A legjobban a fiú-serdülőcsapat szerepelt: a harmadik helyen végzett, amellett negyeddöntős szerepléseket produkáltak a mieink.

B. V.Tizenhat versenyzővel, nyolc-nyolc leánnyal és fiúval utazott a magyar válogatott a szlovén nemzetközi serdülő- és ifjúsági asztalitenisz-bajnokságra.

Both Olivér Terék Norbert oldalán bronzérmet szerzett Szlovéniában Forrás: MOATSZ
Both Olivér Terék Norbert oldalán bronzérmet szerzett Szlovéniában Forrás: MOATSZ
A mieink elsősorban a csapatversenyen villogtak: az első helyen kiemelt serdülő-fiúcsapat (Both Olivér, Terék Norbert) gond nélkül jutott az elődöntőig, ahol azonban vereséget szenvedett a dél-koreai együttestől. Az ifjúsági fiúk (Molnár István Patrik, Juhász Patrik, András Csaba) is főtáblára kerültek, a négy közé jutásért azonban 3-0-ra kikaptak a tajvaniaktól három, döntő szettben elveszített összecsapással. Leánycsapataink kevésbé sikeresen szerepeltek, nem jutottak a főtáblára. Az egyéni verseny során visszafogottabban szerepelt a magyar küldöttség, kiemelendő azonban, hogy serdülő egyesben Ócsai Máté negyeddöntőbe jutott, utána az ifjúságiak mezőnyében Molnár István Patrik szerepelt a legjobban, aki tizenhat közé. A párosoknak sem sikerült a négy közé jutás, amihez az ifjúságiak mezőnyében a Menkő Veronika, Phan Viola páros állt a legközelebb, ők az utolsó akadályon buktak el. A magyar fiatalok következő nagyobb megméretése a novemberi szombathelyi magyar nemzetközi bajnokság lesz. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.