UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-09-24 18:43

Fiatalok európai porondon

A szezonrajt után nem sokkal honlapunk megnézte, hány 1997. január 1. után született, magyar játékos kap szerepet a nemzetközi porondon is érdekelt női kézilabdacsapatokban. Pozitívum, hogy a fiúkkal szemben a lányok közül többen akár már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatnak a 2017/18-as évadban.

B. V. Javában zajlanak a kézilabdában a felnőttbajnokságok és az európai kupasorozatok. Honlapunk utánanézett, hogy a nők mezőnyében hány 1997. január 1. után született, magyar fiatal játszik a nemzetközi porondon is érdekelt gárdákban.

Háfra Noémi akár már az idén is bemutatkozhat a BL-ben Forrás: keziszovetseg.hu
Háfra Noémi akár már az idén is bemutatkozhat a BL-ben Forrás: keziszovetseg.hu
Pozitívum, hogy mindkét, Bajnokok Ligájában szereplő együttesben játszott már U20-as játékos a 2017/18-as évadban. A Ferencvárosban rendszeresen pályára lép a 19 esztendős Faluvégi Dorottya, valamint a nyáron kölcsönből visszahívott Háfra Noémi (18) és Márton Gréta (17). A győriek sincs okuk a szégyenkezésre, mivel a már többször szerepelt Fodor Csenge (18) mellett játszott Varga Emőke (17), illetve védett Bínó Boglárka (17) is. Az EHF-kupában szereplő négy csapatban természetesen még több fiatallal találkozunk: az Érdet Bernát Dorina (19) és Szabó Laura (19) erősíti, a Dunaújvárosban pedig Grosch Vivien (20) és Monori Orsolya (20) mellett a válogatottba nemrég újfent behívott, 18 esztendős Klujber Katrin kap rendszeres játéklehetőséget. A debreceni együttesben Román Dorina (18) és Tóvízi Petra (18) számít alapembernek, de egy-egy meccsen játszott már Borgyos Panna (16) és az U17-es válogatott kapusa, Szabó Dóra is (17). A legtöbb 1997. január 1. után született kézilabdázó azonban a Vácban szerepel: Hornyák Bernadett (19), Lakatos Rita (18), Suba Sára (18) mellett Kácsor Grétára (17) és Sziráki Boglárkára (17) is számít a szakvezetés. A fiúk mezőnyével összehasonlítva: lényegesen több játéklehetőséget kapnak a lányok a hazai topcsapatokban, ami egyben jelentős nemzetközi rutint is hozhat nekik. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.