UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2017-09-24 09:12

Hatalmas érdeklődés

Lezárult a regisztráció a budapesti kadet taekwondo Európa-bajnokságra, az előzetes jelentkezések alapján közel ötszáz fiatalt lát vendégül másfél hét múlva a BOK Sportcsarnok.

L. G. Másfél hét múlva Budapesten, egészen pontosan a BOK Sportcsarnokban rendezik meg a kadet taekwondo Európa-bajnokságot. A kontinens legjobbjai október 5-8-án lépnek szőnyegre. A regisztráció már lezárult, ennek alapján kijelenthető, hogy hatalmas az érdeklődés az Európa-bajnokság iránt. Az előzetes jelentkezések alapján 461 sportoló vesz részt az eseményen, így a létszámon biztosan nem múlik a színvonal.

Barta_Marcell_piros-800x505
Barta_Marcell_piros-800x505
A szervezők azon dolgoznak, hogy a körülmények is méltók legyenek a kontinensviadalhoz. Ennek jegyében a hazai szövetség felkérését elfogadva dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős államtitkára, Jim Geun-hjeong, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete, valamint Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is a fővédnöki tisztet tölti be. A verseny programja is ismert, így már tudható, hogy az első két napon négy-négy, míg az utolsó két napon hat-hat kategóriában hirdetnek győztest. A fiúk és a lányok is tíz-tíz súlycsoportban küzdenek meg az Európa-bajnoki címért. A lányok az érvényben lévő szabályok alapján 29, 33, 37, 41, 44, 47, 51, 55, 59 és + 59 kg-ban, míg a fiúk 33, 37, 41, 45, 49, 53, 57, 61, 65 és +65 kg-ban lépnek tatamira. A magyar kadetválogatott a Varsóban megrendezett, rangos nemzetközi versenyen tartotta az Európa-bajnokság főpróbáját. Galambos Bence csapatából Halász Dóra szerepelt a legjobban, aki a 29 kg-osok között a döntőben a görög Rokkától kapott ki 36-15-re, így ezüstérmet nyert. Remélhetőleg magyar éremnek magán a kontinensviadalon is örülhetünk. A rendező hazai szövetség önkéntesek jelentkezését várja, a 8 órától 20 óráig tartó napokra jelentkezni minimum két nap vállalásával lehet az [email protected] email címen. Az Eb alatt ebédet és egyenpólót biztosít a szervezőbizottság a jelentkezőknek.