UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-09-25 21:32

Az elitkörbe jutott a csapatunk

Második Európa-bajnoki selejtezőjét is megnyerte női U17-es labdarúgó-válogatottunk, a bolgárok kiütését követően Moldova fiataljait győzte le Schumi Dorottya együttese Bükön, 3-0-ra. A két győzelemnek köszönhetően így már biztosan az elitkörben folytatják a mieink. A csoportelsőségről a norvégok elleni, csütörtöki rangadó dönt.

UP-infoGyorsan dűlőre vitte első csoportmeccsét női U17-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, a bolgárok gyenge védekezését öt góllal büntette Schumi Dorottya együttese. A hasonló folytatás reményében vártuk a moldovaiak elleni folytatást, a győzelem biztos továbbjutást, azaz elitkörös részvételt jelentett volna.

Két meccsen két győzelem U17-es leányválogatottunk mérlege a büki selejtezőtornán Fotó: MLSZ
Két meccsen két győzelem U17-es leányválogatottunk mérlege a büki selejtezőtornán Fotó: MLSZ
Ennek megfelelően a mieink hamar beszorították a vendégeket, akik azonban kitartóan állták a sarat. Kőkeményen védekeztek, keresték a párharcokat, nehezítve csapatunk dolgát. Ettől függetlenül sorra jöttek a magyar helyzetek, Papp Luca több alkalommal is gólt szerezhetett volna, de csak a kapufát találta el. A 32. percben aztán megtört a jég: Erdész Fanni beadására a bolgárok ellen két gólt szerzett Szélpál Nóra érkezett, és a levegőből, belsővel a rövid sarokba lőtte a labdát (1–0). A vezetés nyugtatólag hatott a lányokra, akik a szünet után ott folytatták, ahol az imént abbahagyták: újabb, szélen vezetett támadás végén Pintye Vivien duplázta meg az előnyt a 49. percben (2-0). Tíz perccel később aztán végleg eldőlt a mérkőzés, Stefán Bernadett lőtt közelről a kapuba (3–0). „Gratulálok a lányoknak, jól küzdött a csapat. Sikerült megvalósítani, amit terveztünk. Többet birtokoltuk a labdát, és a kezdeti nehézségek után a befejezések is pontosak voltak. A bolgárok elleni, első meccs után több helyen is változtattam a csapaton, szerettem volna minél több játékosnak lehetőséget adni. A torna előtt az elitkörbe jutás volt a legfontosabb célunk, örülök, hogy ezt már teljesítettük, de szeretnénk a favorit norvégokkal is jó meccset játszani. Igazi erőfelmérő lesz a korosztálynak, hol tartunk a nemzetközi elithez képest”– értékelte a mérkőzést az mlsz.hu-nak a szövetségi edző. Az újabb győzelemmel tehát biztossá vált, hogy a magyar csapat nem végezhet a másodiknál rosszabb helyen a csoportban, és így biztosította a helyét az elitkörben. Csütörtökön a szintén hatpontos norvégokkal találkoznak a mieink Bükön, a tét az első hely.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐTORNA, BÜK Magyarország–Moldova 3-0 (1-0) Magyarország: Terestyényi Anna – Balogh Noémi, Bodai Viktória, Ott Eszter, Csolti Réka (Horváth Cintia 66.) – Erdész Fanni, Kovács Eszter – Szélpál Nóra (Pusztai Sára 61.), Stefán Bernadett, Pintye Vivien (Nagy Vanessza 61.) – Papp Luca Szövetségi edző: Schumi Dorottya Gólszerző: Szélpál (32.), Pintye (49.), Stefán (59.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.