UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-09-25 19:56

Favoritok hétvégéje

Szeptember utolsó teljes hétvégéjén a vívók újabb Magyar Kupa-fordulót rendeztek a Gerevich Aladár Sportcsarnokban, ezúttal a kardozóké és a tőrözőké volt a főszerep. Leginkább Szemes Gergő teljesítménye emelhető ki, aki a junior- és a kadet kardozók mezőnyében is dobogóra állhatott.

B. V. A hét végén újabb Magyar Kupa-fordulót rendeztek, ezúttal is a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Szombat a junior kardozóké és a kadet tőrözőké volt a főszerep, míg vasárnap a junior tőrözők léphettek pástra. Junior-férfikardban nem történt meglepetés, a már kadet Európa-bajnoki címmel büszkélkedő Baaken Mátyás nyert.  A Kertvárosi VSE versenyzője a döntőben, rendkívül kiélezett asszóban, 15-14-re győzte a BVSC-s Nagy Martint. A nők mezőnyében a Vasasban vívó Kelecsényi Mirabella szerezte meg az első helyet, ő a Kárpáti Rudolf Vívóklub kardozóját, Koós Grétát múlta felül.

A tőröző Szemes Gergő a juniorok és a kadetek mezőnyében is a dobogóra állhatott Forrás: hunfencing.hu
A tőröző Szemes Gergő a juniorok és a kadetek mezőnyében is a dobogóra állhatott Forrás: hunfencing.hu
A kadet-fiútőrözők között is az esélyes nyert: a már korábban több versenyen sikeresen szerepelt Szemes Gergőé (FTC) lett az aranyérem, aki a döntőben klubtársát, Suha Ádámot verte. A leányok mezőnyében a szakágban már hagyományosan jól szereplő Törekvés SE versenyzője diadalmaskodott: Kalocsai Virág a fináléban a ferencvárosi Fekete Hangát győzte le. A juniorkorú tőrözők versenye is a papírformát igazolta: a fiúk mezőnyében Frühauf Benjámin (Törekvés) nyert. Jelentős történés, hogy a a kadetaranyat szerzett Szemes Gergő az idősebbek között harmadik lett. A lányok versenyének a végén Kondricz Kata (Bp. Honvéd) állhatott a dobogó tetejére, miután felülmúlta Tóth Jankát (Törekvés). További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.