UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2017-09-27 14:15

Közel az élmezőnyhöz

Mindhárom magyar résztvevő a mezőny első felében végzett a Montevideóban megrendezett, felsőkorcsoportos sakkvilágbajnokságon, mindössze egy-egy győzelmen múlt, hogy kiszorultak az első tízből.

L. G. Véget ért a Montevideóban megrendezett, felsőkorcsoportos sakkvilágbajnokság, amelyen mindhárom magyar résztvevő a mezőny első felében végzett. Legutóbb hét forduló után tekintettük át a fiatalok szereplését, az utolsó négy fordulóról még nem esett szó.

Érseki Tamara
Érseki Tamara
A végjátékban mindhárom versenyzőnk két-két pontot gyűjtött a megszerezhető négyből, azok története azonban nem egyforma. Az U16-os lányok között szereplő Érseki Tamara és az U18-as lányok mezőnyében versenyző Egyed Judit egy győzelmet, két remit és egy vereséget könyvelhetett el, míg az U18-as fiúk között Marosi Levente kétszer is győzött, kétszer azonban alulmaradt. Összességében Érseki Tamara végzett a legelőkelőbb helyen, öt győzelemmel, három remivel és mindössze két vereséggel 17. lett az U16-os lányok között. A begyűjtött 6,5 ponttal ő lett a három magyar versenyző közül a legjobb. Hat pontot szerzett Marosi Levente, aki öt győzelemmel, két remivel és négy vereséggel zárta a világbajnokságot, ez a 23. helyre volt elegendő az U18-as fiúk mezőnyében. A magyarok közül Levente volt az egyetlen, aki nem veszített Élő-pontot a viadalt követően. Egyed Judit mérlege négy győzelem, három remi és négy vereség volt, a begyűjtött 5,5 pont a 22. helyet jelentette az U18-as lányok küzdelmében. Neki becsúszott két olyan vereség is, amely jelentősen rontotta az Élő-pontszámát. Összességében egyik magyar versenyző sem nyújtott ötvenszázalékos teljesítménynél rosszabbat, ami a világ legjobbjaival szemben nem rossz eredmény. Érseki Tamara fél pont híján az első tízben végzett, és mindössze egy pontra volt a dobogós helyezéstől. Marosi Leventétől és Egyed Judittól is csupán egy pontra volt az első tíz, nem sokon múlt tehát, hogy versenyzőink nem a közvetlen élmezőnyben zártak. További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.

FELSŐ KORCSOPORTOS SAKKVILÁGBAJNOKSÁG, MONTEVIDEO (URUGUAY) Végeredmény U14. Fiúk: 1. Dambaszuren Batszuren (Mongólia), 2. Ardzsun Erigaisi (Indonézia), 3. Paweł Teclaf (Lengyelország), magyar induló nem volt. Lányok: 1. Dagli Dzsisitha (India), 2. Bibiszára Asszaubajeva (Oroszország), 3. Jelizavjeta Szolozsenykina (Oroszország), magyar induló nem volt U16. Fiúk: 1. Andrej Jeszipenko (Oroszország), 2. Zhu Yi (Kína), 3. Szymon Gumularz (Lengyelország), magyar induló nem volt. Lányok: 1. Annie Wang (Egyesült Államok), 2. Polina Suvalova (Oroszország), 3. Alekszandra Malcevszkaja (Oroszország)… 17. Érseki Tamara U18. Fiúk: 1. José Eduar Martinez Alcantara (Peru), 2. Alekszandr Trijapisko (Oroszország), 3. Kevin Noboa (Ecuador)… 23. Marosi Levente. Lányok: 1. Laura Unuk (Szlovénia), 2. Saksi Csitlange (India), 3. Danitza Vazquez Maccarini (Puerto Rico)… 22. Egyed Judit