UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-09-27 17:38

Tornadömping

Három tornával kezdődött az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) 2016/17-es évada, a nagyüzem pedig tovább tart, hiszen a hét végén két újabb következik, ebből az egyik Sopronban.

L. G. Három tornával kezdődött meg az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) 2016/17-es évada, amelyből egyet Magyarországon rendeztek. A hét végén Debrecenben az U16-os fiúk A csoportjában szereplő együttesek léptek parkettára. A házigazda Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI mellett az Alba Fehérvár és a Zsíros Akadémia volt a torna másik magyar résztvevője.

kosárlabda-debrecen-somi-miklós
kosárlabda-debrecen-somi-miklós
A vendéglátók két győzelmet és két szoros vereséget könyvelhettek el, a német TS Jahn München mindössze két ponttal (75-73), a román CS U-BT Cluj-Napoca pedig néggyel (59-55) bizonyult jobbnak. A cseh BK NH Ostrava ellen 86-69-re, a finn Tapiolan Honka ellen pedig 92-73-ra nyertek a debreceniek. A székesfehérváriak is ötvenszázalékos mérleggel zártak, a kolozsváriakat 74-68-ra, a Lido di Roma Basket együttesét 72-69-re verték, míg a müncheniektől 71-52-re, a Zsíros Akadémiától pedig 75-74-re kaptak ki. A kőbányaiak ez volt az egyetlen győzelmük, a németekkel szemben 70-60-ra maradtak alul, a macedón KK Feniksz 85-75-re bizonyult jobbnak náluk, a finnek pedig 86-69-re verték őket. Az U15-ös fiúk B csoportjának tagjai a csehországi Ostravában szerepeltek, a magyar színeket a BDSE-Graphax, a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI és a Rátgéber Akadémia képviselte. A budaörsiek egyszer nyertek három vereség mellett, éppen a pécsieket verték 76-55-re. A Rátgéber Akadémia is egyszer győzött, ők a debrecenieket múlták felül 78-68-ra. Utóbbi csapat nyeretlen maradt, négy vereséggel zárta a tornát. Az U14-es fiúk C csoportjának tagjai – itt annyian jelentkeztek, hogy három csoportot kellett indítani – a lengyelországi Radomban játszottak, ott a Soproni Tigrisek és a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI alkotta a magyar kontingenst. A debreceniek három győzelemmel és egy vereséggel tértek haza, míg a soproniak három súlyos vereségbe futottak bele, és mindössze egy szoros mérkőzést játszottak, de azt is elveszítették. A hét végén két újabb tornát rendeznek az EYBL-ben, Sopronban az U14-es fiúk A csoportjának tagjai, míg a csehországi Pelhrimovban az U15-ös fiúk közül szintén az A csoport résztvevői lépnek pályára. Sopronban a házigazda Soproni Sportiskola mellett a Szolnoki Sportcentrum képviseli a magyar színeket, míg Pelhrimovban szintén a Szolnoki Sportcentrum, valamint az Atomerőmű SE korosztályos együttese vendégeskedik.