UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-09-28 17:34

Beindul a nagyüzem

A négyből három kiemelt korosztályos kosárlabda-bajnokságban megkezdődnek a küzdelmek, a kivételt képező fiú-kadetbajnokságban egyelőre még a selejtező második körénél tart a mezőny.

L. G. A Darazsak Akadémia–Széchenyi KA leány-juniortalálkozóval megkezdődött a kiemelt kosárlabda-bajnokságok 2017/18-as évada. Amennyiben az egész bajnokság olyan izgalmas lesz, mint a nyitómérkőzés, akkor nem lehet okunk panaszra. A Győr-Moson-Sopron megyei rangadó ugyanis hosszabbításban dőlt el, miután nem bírt egymással a soproni és a győri alakulat. A 78-78-as eredménnyel zárult rendes játékidő után az ötperces ráadást a hazaiak nyerték 15-8-ra, így összességében 93-86-ra győzött a Soproni Darazsak Akadémia.

Sopron-Győr junior lány kosár
Sopron-Győr junior lány kosár
A leány- mellett a fiú-juniorbajnokság és a leány-kadetbajnokság is elrajtol a héten, csupán a fiú-kadetbajnokság járn a másik három sorozat mögött, ott még csak a selejtező második körét bonyolítják le. A nyitány apropóján szemügyre vesszük, melyik csapatok alkotják a három, elstarolt vagy startra kész kiemelt bajnokság mezőnyét. A fiú-juniorbajnokság alapszakaszában keleten és nyugaton is nyolc-nyolc együttes szerepel. A tizenhat csapatból tizenkettőnek biztos volt a helye a kiemelt bajnokságban, négyen pedig selejtezőből csatlakoztak hozzájuk. Némi meglepetésre a Kaszások Akadémia, a SZEDEÁK, a Budaörsi DSE és az ELITE Basket Törökbálint vette sikerrel az akadályt, megelőzve több, nagynevű klubot is. Keleten így a Kaszások Akadémia, a Szolnoki Sportcentrum, a Debreceni KA, az ELITE Basket Törökbálint, a SZEDEÁK, a MAFC, a Budapesti Honvéd és a Nyíregyházi Sportcentrum alkotja a mezőnyt, míg nyugaton az Alba Fehérvár, a Budaörsi DSE, a Falco KC Szombathely, a Körmendi Törpördögök, a Vasas Akadémia, a ZTE KK, a Soproni Sportiskola és a Rátgéber Akadémia szerepel. A leány-juniorbajnokságban hat-hat csapat alkotja a kiemelt mezőnyt, a selejtezőből a Szolnoki MÁV SE, a Bajai NKK, a KSC Szekszárd és a Dávid Kornél KA csatlakozott a korábbi eredményei alapján résztvevő nyolc együtteshez. A kiemelt A csoportban a BEAC-Újbuda KA, a KSC Szekszárd, a DVTK Akadémia, a Kecskeméti KC, a Vasas Akadémia és a Szolnoki MÁV SE játszik, a B-ben a Bajai NKK, a PEAC-Rátgéber Akadémia, a Csata DSE, a Dávid Kornél KA, a Soproni Darazsak Akadémia és a Széchenyi KA. Mint látható, a tavalyi közösködés után újra külön együttest szerepeltet a BEAC és a Csata. A leány-kadetbajnokságban szintén hat-hat csapat alkotja a kiemelt mezőnyt, elnevezése szerint is keleti-nyugati bontásban. A selejtezőből a Pécsi VSK, a BEAC-Újbuda KA, a Rátgéber Akadémia és a Bajai NKK kapcsolódott a küzdelembe. Keleten a BEAC-Újbuda KA, az MTK Budapest, a KSC Szekszárd, a Bajai NKK, a Csata DSE és a DVTK Akadémia, nyugaton a Soproni Darazsak Akadémia, a Széchenyi KA, a Rátgéber Akadémia, a Vasas Akadémia, a Török Flóris-Törekvés SE és a Pécsi VSK szerepel. Már az alapszakaszban pécsi belharcot láthatunk, az előző évaddal ellentétben pedig csupán egy csapattal képviselteti magát a Csata. Ennek alighanem a riválisok örülnek a legjobban… Amennyiben a kiemelt fiú-kadetbajnokság mezőnye is kialakul, természetesen az abban résztvevő csapatokról is beszámolunk. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.