UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-09-30 17:56

Felnőtt a tinipáros

A teniszezők Székesfehérváron zajló országos felnőttbajnokságán lejátszották a páros döntőket. A női mezőnyben két 16 éves játékos, Gécsek Fanni és Nagy Adrienn bizonyult a legjobbnak. Az élete első felnőttbajnoki címét szerzett páros a Bukta, Visontai kettőst győzte le 6-2, 7-6-re. Az U16-os válogatottban rendszeresen együtt játszó teniszezők teljesítményét honlapunknak a két edző, Babos Csaba és Nagy Tamás értékelte.

Gy. Szabó CsillaNagy Adrienn és Gécsek Fanni, az U16-os leány teniszválogatott két meghatározó játékosa szombaton megnyerte az országos felnőttbajnokság női párostornáját. A döntőben a Bukta Ágnes, Visontai Tímea kettőst győzte le, 6-2, 7-6-ra hozva a finálét. Az MTK Budapest két fiataljának a karrierjében mindenképpen mérföldkő lesz a nap, hiszen életük első felnőtt országos bajnoki címét érdemelték ki.

Nagy Adrienn (balról) és Gécsek Fanni a felnőtt ob trófeájával
Nagy Adrienn (balról) és Gécsek Fanni a felnőtt ob trófeájával
− Országos bajnokságot nyerni mindig dicsőség, és ez a kitüntető cím élete végéig elkísér minden játékost, akinek ez megadatott – nyilatkozta honlapunknak Gécsek Fanni edzője, Babos Csaba. – Hogy ez tizenhat évesen sikerült a lányoknak, az a szememben tovább emeli a teljesítményük értékét, hiszen ez korántsem megszokott. Csak a legjobbak képesek rá. Jó volt látni őket játszani, a páros teniszezés minden szépségét megmutatták, nagyon büszke vagyok rájuk. Ráadásul az ellenfél kettősben Bukta Ágnes volt az egyik játékos, aki felnőtt nemzetközi viadalokon ér el egyre több páros sikert, nem volt tehát könnyű dolguk a fiataloknak. Fanni elég későn kezdett játszani, és versenyezni is, de végtelenül szorgalmas, nagy munkabírású játékos. Úgy érzem, most az a legfontosabb feladatunk, hogy elhiggye: sokkal többre képes, mint gondolja. Ez a bajnoki cím jó visszaigazolás neki is, láthatja, hogy amikor pontosan végrehajtja a kéréseimet, nem marad el az eredmény. Hiszek benne, már csak neki kellene sokkal jobban hinnie önmagában. A két tini magabiztosan és remek játékkal nyerte meg az első játszmát. Jól szerváltak, jól röptéztek, kifejezetten keményen játszottak. Szinte nem is hibáztak. A második szett már jóval változatosabb volt, szoros lett a mérkőzés, 5-4-es állásnál négy meccslabdát is hárított a végül második helyen végzett Bukta, Visontai páros. A Gécsek, Nagy kettős tie-breakre kényszerült, igaz, azt már simán nyerte 7-2-re. − Azt hiszem a lányokat az elvesztett négy meccslabda során kicsit megrémítette a tudat, hogy felnőtt ob-t nyerhetnek, de szerencsére javítani tudtak a folytatásban − mondta Nagy Adrienn edzője, Nagy Tamás, aki egyben az édesapja is. – A második szett közepén voltak kicsit hullámvölgyben, de én azt hiszem, ebben az életkorban ezen nem is lehet csodálkozni. Remélem, ez a bajnoki cím további lökést ad Adrinak, mert tudása alapján a juniorok között már az első ötvenben lenne a helye. Csak még az eredményben nem mindig jön ki az, amire képes, igaz, a csapat-világbajnokságon top százasokat vert. Úgy érzem, idén nagyot lépett előre. A junior egyes és kettes kategóriás versenyek első körében nyert sorozatban, már csak pici lépés hiányzik, hogy nyolcad- és negyeddöntőkbe jusson, ahol már több pontot szerezhetne. Most kezdődik a keménypályás szezon, ami az ő játékstílusának különösen fekszik. Hétfőtől Portugáliában játszik felnőtt, tizenötezer dolláros viadalon. Ennek a különlegessége hogy életében először indul a főtábláról saját jogon. Remélem, élni tud a lehetőséggel. Ha jól sikerül az év vége, akár a junior Australian Open-en való részvétel is szóba jöhet. De ehhez most tényleg nagyon jól kell szerepelnie az előtte álló tornákon. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.