UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-09-30 11:59

Izgalmas idény ígérete

Vasárnap kezdődik mindhárom fiú utánpótlás-korosztályban (ifjúsági, serdülő, gyermek) a hazai bajnokság, amelyet a serdülők között az UVSE, az ifjúsági és gyermek kategóriában a KSI SE kezd címvédőként.

B. V. Alig zárult le vízilabdában az utánpótlás-világversenyek dömpingje, máris kezdődik a fiatalok versengése a hazai bajnokságban: mindhárom korosztályban (ifjúsági, serdülő, gyermek) vasárnap rendezik az első mérkőzéseket. Ráadásul mindjárt rangadóval kezdenek a pólósok, hiszen az UVSE együttesei a Vasast fogadják a Hajós Alfréd Sportuszodában. A serdülők között lehet igazán pikáns a párosítás, hiszen a 2016/17-es szezonban éppen ezen két együttes játszotta a finálét a négyes döntőben, parádés meccsen előbbi szerezte meg a bajnoki elsőséget.

Az UVSE tavasszal bajnoki címet szerző serdülőcsapata Forrás: uvse.hu
Az UVSE tavasszal bajnoki címet szerző serdülőcsapata Forrás: uvse.hu
A másik két korosztályban az utánpótlásban a KSI SE már-már hagyományosan uralkodó együttesei a címvédők, a sportiskolások Tatabányára látogatnak az első fordulóban, s minden alapjuk megvan arra, hogy győzelemmel nyissák az újabb érmek felé vezető útjukat. Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan az ifjúságiak és serdülők között négyes döntő zárja le az évadot, míg a gyermekkorosztályban az alapszakasz után hirdetnek végeredményt. Mindenképpen érdemes lesz figyelni mindhárom bajnokságra, hiszen részint ezen játékosok bizonyítottak és szereztek bronzérmet a máltai Európa-bajnokságon, részint pedig közülük kerülhetnek ki a jövő nyári eseményekre utazók. A tavalyi serdülőbajnoki négyes döntőről készített kisfilmünk: További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.