UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-10-01 17:36

A meglepetéspáros

Hajós Artúr és Stréli Bence hatalmasat lépett előre a strandröplabda-férfiranglistán, a 16 éves páros nagyszerű teljesítményének köszönhetően már a hatodik és hetedik helyet foglalja el a rangsorban.

UP-info Két fiatal előretörése jelenti a legnagyobb szenzációt a friss magyar strandröplabda-ranglistán. Az év meglepetéspárosa, Hajós Artúr és Stréli Bence már a hatodik-hetedik helyet foglalja el a rangsorban. A két fiú a nyáron még csak 16 éves volt – Artúr augusztus végén töltötte be a 17. életévét, Bence csak jövő áprilisban –, de kiharcolták a továbbjutást az ifjúsági olimpiai selejtezőn, megnyerték az U18-as és az U20-as MEVZA-tornát, kilencedik helyen végeztek az U18-as Európa-bajnokságon, megnyerték az U18-as országos bajnokságot, ezüstérmesek lettek az U20-ason, továbbá még a felnőtt országos bajnokság döntőjében is megcsípték az ötödik helyet. A duóval a szövetség honlapja készített interjút.

Hajós_Stréli-696x464
Hajós_Stréli-696x464
„Az év elején listát írtunk az idei célokról – mondták el a fiúk. – Volt olyan, ami szerepelt benne, mint például az olimpiai továbbjutás, de a MEVZA-győzelmekről legfeljebb csak álmodni mertünk, és arról is, hogy csoportgyőztesként jutunk tovább az Eb-n. Szóval, túlteljesítettük a tervet, amivel magunkat is sikerült meglepnünk.” Természetesen adódik a kérdés: mit terveznek a következő évre? „Mindenképpen szeretnénk eljutni az ifjúsági olimpiára, a korosztályos Európa-bajnokságon pedig megismételni az idei teljesítményünket, amellett pedig az ifjúsági világbajnokságon is részt venni. De már a felnőttbajnokságon is meg akarjuk villantani az oroszlánkörmeinket, és szeretnénk ott is érmeket szerezni a fordulókon.” A két fiú teljesen reálisan látja azt is, hogy a célok eléréséhez még van teendő. „Az olimpiai selejtezőn a hollandok, az Európa-bajnokságon az észtek azért elég simán vertek még minket, szóval, van még hová fejlődnünk. Elsősorban fizikálisan, és hogy behozzuk a lemaradást, és hogy a külön kondiedzésekre is tudjunk járni, az ősztől mindketten magántanulóként folytatjuk a tanulmányainkat. Most még a tanulást is alárendeljük strandröplabdás karrierünknek.” A fiúk között egyébként nem új keletű a barátság, régóta ismerik egymást. „Annak idején mindketten Újpesten kezdtünk röplabdázni, teremben, csapattársak voltunk, s aztán együtt kerültünk át a Pénzügyőrbe is. Ezért aztán nem okozott problémát, hogy homokon játsszunk. Eddig jól sikerült a dolog, és mindent megteszünk azért, hogy a fejlődésünk a továbbiakban is töretlen maradjon, és néhány év múlva nemzetközi szinten is jegyzett páros legyünk.”