UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-10-01 11:47

Családi sikersztori

Nyolc évvel ezelőtt indult a Decsi család vezette Kertvárosi Vívó SE. A kizárólag kardozókkal foglalkozó műhely egyre jobb eredményeket elérve zárkózik a nagy múltú klubok mellé. 2015-ben, hosszú külföldi kitérő után Szilágyi Áron edzője, Decsi András is csatlakozott a csapathoz.

Bruckner VinceIgazi családi vállalkozásként kiemelkedő vívóműhelyt üzemeltet Budapest XVI. kerületében a Decsi család. István a két fiával, Szilágyi Áron edzőjével, Andrással és a jelenleg is aktív, válogatott kardozó Tamással irányítja a Kertvárosi Vívó Sport Egyesületet. A három remek vívómester már régóta a kerületben él, ezért is döntött úgy hét évvel ezelőtt, hogy ott alapít egyesületet. A vezetője, Decsi István ma is szívesen emlékszik a kezdetekre: „A 2008-as pekingi olimpia után jött a megkeresés az önkormányzattól, hogy tősgyökeres tizenhatodik kerületi lakosként vágjunk bele új vívóműhely indításába, amelyet a kezdetek óta Tamással működtetünk. Hatalmas öröm, hogy két évvel ezelőtt András is csatlakozott a csapathoz.”

A Kervárosi VSE-ben kiváló szakmai munka folyik Forrás: kertvarosivivas.hu
A Kervárosi VSE-ben kiváló szakmai munka folyik Forrás: kertvarosivivas.hu
Ráadásul a kardozókkal foglalkozó műhely elmúlt hét éve nem akárhogy alakult, hiszen Tamás folyamatos hazai és nemzetközi sikerei mellett két versenyzőjük, Kern Bianka és Baaken Mátyás is kadet Európa-bajnoki címet szerzett a közelmúltban. Amellett létszámban és eredményességben is folyamatosan zárkóznak fel a nagy múltú, fővárosi egyesületek mellé. Két éve csatlakozott az edzői gárdához hosszúra nyúlt külföldi kitérője után Decsi András, aki akkor Szilágyi Áron edzője lett. Nem volt kérdés, hogy párhuzamosan a Kertvárosi VSE-ben is tevékenykedik: „Ugyanolyan örömmel vezetek edzést Áronnak és a felnőttválogatottnak, mint az egészen kezdőknek, nagyszerű, hogy itt, a 16. kerületben dolgozhatunk, és képezhetjük a többnyire helyi gyerekeket.” Decsi Tamás viszont már kezdetektől a klub kötelékébe tartozik, szívesen foglalkozik a fiatalokkal az édesapja és a testvére társaságában, az aktív válogatott-pályafutása mellett: „Egyáltalán nem jelent plusz terhet, sőt... Rengeteg olyan elemmel találkozom, amelyet a saját vívásomba is be tudok építeni.” Rendkívül összetartó közösséget alkot a KVSE, amiben szerepet játszik az is, hogy szinte mindenki a környéken lakik, valamint hogy a legtöbben már a 2008-as indulás óta a klubban vívnak.