UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-10-02 16:20

Dupla dobogó

Cegléden rendezték meg a cselgáncsozók U23-as országos bajnokságát, amelyen Pupp Réka azt követően nyert aranyérmet, hogy két nappal korábban másodikként zárt a Zágrábban megrendezett Grand Prix-viadalon.

L. G. Cegléden rendezték meg a cselgáncsozók U23-as országos bajnokságát, amelyen összesen 130 versenyző lépett tatamira. A létszám eloszlása nem volt egyenletes, a tizennégy súlycsoportból háromban is körmérkőzéssel dőlt el a bajnoki cím sorsa. A férfiak mezőnyében a hétből három súlycsoport döntője is belharcot hozott, vagyis ugyanannak a klubnak a két versenyzője nézett farkasszemet. A 60 kg-osok között Moonir Dániel nyerte az újpestiek csatáját Szatmári Györggyel szemben, a 81 kg-ban Nerpel Richárd győzött Tóth Ferenc ellen a Rákosvidéke Hajtós DSE képviselői közül, míg a 90 kg-ban két KSI-s került szembe, ott Veres Márton győzött Gőz Roland ellen.

pupp2017zagrab
pupp2017zagrab
A 100 kg-ban két ceglédi, Árvai Péter és Vég Zsombor állhatott a dobogó két legmagasabb fokára (Árvai eggyel feljebb), de mivel csak négyen indultak, körmérkőzéses rendszerben dőlt el a bajnoki cím sorsa. A maradék három súlycsoportban egy paksi és két újpesti siker született: 66 kg-ban Bognár Péter (Atomerőmű SE), 73 kg-ban Hegedűs Bendegúz (UTE), míg +100 kg-ban Waczulik Richárd (UTE) győzött. A lányok között nem akadt példa belharcra, szomszédvári rangadóra azonban igen. A 44 kg-osok között az EYOF-ezüstérmes Kardos Tímea (Győri AC) győzött Gyertyás Róza ellen (Koroncói Tutti JC). Az 52 kg-ban az a Pupp Réka diadalmaskodott, aki nem túl kipihenten érkezett a vasárnapi megméretésre, hiszen pénteken még a Zágrábban megrendezett Grand Prix-viadalon szerepelt. Nem is akárhogyan! Ahogyan arról a judoinfo.hu beszámolt, Réka két vazaris győzelmet követően több mint nyolcperces küzdelemben jutott be a fináléba, így könnyű csatára abszolút nem számíthatott a brazil Eleudis Valentim ellen. Az új súlycsoportjában remeklő paksi dzsúdós második alkalommal került aranyközelbe, a végső sikerre azonban még egy kicsit várnia kell. Braun Ákos tanítványának nyakába a fényesen csillogó ezüstérmet akasztották. Ezután jött az U23-as ob-arany... Nem rossz hétvége. Az 57 kg-osok között az ifjúsági Európa-bajnok Özbas Szofi (Ceglédi VSE) diadalmaskodott, 63 kg-ban Cservenák Anna (Debreceni SC-SI) volt a legjobb. A 70 kg-ban meglepetésre Gercsák Szabina (Hel Miskolci JC) csak a dobogó harmadik fokára állhatott, a döntőt Lőrinc Renáta (UTE) nyerte Czerlau Jennifer Stephanie (Hell Miskolci JC) ellen. A 78 kg-osok között a sérülése után egyre jobb formát mutató Tóth Fanni (KSI SE) volt a legjobb, míg a mindössze négy indulóval megrendezett +78 kg-ban a körmérkőzések után Varga Réka (Ippon Judo Tatabánya) nyakába akasztották az aranyat. Az U23-as országos bajnokság részletes eredményei ITT olvashatóak.