UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-10-03 20:02

Ranglistaverseny Bükön

Az újonc és a serdülőkorú pingpongozóké volt a főszerep a hétvégén a büki ranglistaversenyen. A lányok mezőnyében Tölgyes Dorottya (Nyírbátor) három, a fiúk között Huzsvár Erik (KSI SE) két aranyérmet szerzett.

UP-info A hét végén zajlott Bükön a 2017/18-as asztalitenisz-évad második, újonc- és serdülő-ranglistaversenye. A kétnapos viadalon a fiúk és a leányok a Vas megyei településen mérték össze tudásukat.

Tölgyes Dorottya három aranyérmet szerzett Bükön Forrás: szon.hu
Tölgyes Dorottya három aranyérmet szerzett Bükön Forrás: szon.hu
A leányok mezőnyében egyetlen nem vidéki aranyérmes helyezés született, a Statisztikában pingpongozó Molnár Kendra az U11-es korosztályban nem talált legyőzőre, a fináléban a soltvadkerti Tanács Nórát verte 3-1-re. Az újonc összevont korcsoportban, illetve serdülőegyesben a papírformának megfelelően az ifjúsági Európa-bajnokságon is szereplő Tölgyes Dorottya (Nyírbátor) győzött. Tölgyes a serdülőpárost is megnyerte, a tatai Adamik Csenge oldalán a Laskai Írisz (Nyíregyháza), Pad Franciska (Ajka) kettőst múlva felül. A fiúk között a legkisebbek versenyét a szarvai Szántosi Dávid nyerte, a fináléban a szekszárdi Yorgos SE versenyzőjét, Kizakisz Nikolaoszt legyőzve. Az U13-ban az első helyen kiemelt, tolnai Balogh Bence magabiztosan, szettveszteség nélkül szerezte meg az első helyet, meglepetés azonban, hogy a két évvel fiatalabb Kizakisszal játszott a fináléban. A serdülők között Huzsvár Erik (KSI SE) duplázott, egyesben a pécsi Hőgye Dánielt verte az aranyéremért, párosban pedig klubtársa, Ujvári Máté oldalán győzött. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.