UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-10-03 18:16

Soproni siker

A Soproni Sportiskola U14-es fiúcsapata remekelt az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) hazai rendezésű tornáján, a Csehországban vendégeskedő U15-ös magyar együttesek azonban győzelem nélkül tértek haza.

L. G. Két újabb, magyar érdekeltségű tornát rendeztek az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). Sopronban az U14-es fiúk A csoportjának tagjai, míg a csehországi Pelhřimovban az U15-ös fiúk közül szintén az A csoport résztvevői léptek pályára. Sopronban a házigazda Soproni Sportiskola mellett a Szolnoki Sportcentrum képviselte a magyar színeket, míg Pelhřimovban szintén a Szolnoki Sportcentrum, valamint az Atomerőmű SE korosztályos együttese vendégeskedett.

U14_EYBL_SSI-Szolnok_DSC_0092
U14_EYBL_SSI-Szolnok_DSC_0092
A hazai pályán játszó U14-es soproniak a nyitányon ugyan 69-54-re alulmaradtak a Bayern Münchennel szemben, mégis jó hétvégét zártak, mivel a hátralévő három mérkőzésükön egyaránt győztesen hagyták el a parkettát. A bulgáriai, pontosabban a botevgrádi BC Balkan együttesét kiélezett végjátékban 71-69-re múlták felül, a szerb KK Mladoszt Zemunt magabiztosan, 63-47-re verték, végül behúzták a magyar rangadót is. Kereken húsz ponttal, 89-69-re győztek a vendéglátók, akik így 3/1-es mérleggel zárták a tornát. A szolnokiak a soproniak mellett a BC Balkantól és az olasz Fortitudo 103 Academytől is vereséget szenvedtek. A botevgrádiak és a bolognaiak ráadásul komoly csapást mértek magyar ellenfelükre, előbbiek 102-59-re, utóbbiak 121-52-re diadalmaskodtak. A szolnokiak a román Phoenix Galati ellen aratták az egyetlen győzelmüket, pontokban gazdag mérkőzésen 96-92-re nyertek. A mérleg így pont a fordítottja volt a soproniak mutatójának: 1/3. A pelhřimovi U15-ös tornán még ennél is kevesebb sikerélmény jutott a szolnokiaknak, akik négy nagy különbségű vereségbe futottak bele a szlovák B4SA Inter Bratislava, a román LPS Bihorul Oradea, a szerb KK Mladoszt Zemun és a finn Tampereen Pyrintö ellenében. Az Atomerőmű SE is nyeretlen maradt, de a paksiak valamivel szorosabb mérkőzéseket játszottak. A macedón KK Feniksz, a B4SA Inter Bratislava, a cseh USK Praha és az LPS Bihorul Oradea egyaránt jobbnak bizonyult a magyar csapatnál. Az EYBL egyelőre lepihen, legközelebb két hét múlva rendeznek tornákat, az U20-as fiúk B csoportja Székesfehérváron, az U14-es fiúk B csoportja pedig Budaörsön lép pályára.