UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-10-04 16:58

Kitűnő bemutatkozás

A nyáron legsikeresebb utánpótlás kézilabda-válogatott szövetségi edzője, Bohus Bea elégedetten értékelte a NEKA TV-nek a csapat teljesítménytét. A szakvezető szerint az EYOF-arany és az Eb-bronz mellett a tapasztalatszerzés is fontos volt.

B. V. A nyári világversenyeken a legsikeresebb utánpótlás kézilabda-válogatott egyértelműen az ifjúsági leányoké. Bohus Bea csapata megnyerte a győri EYOF-ot, valamint bronzérmet szerzett a szlovákiai Európa-bajnokságon. A társaság ezzel nem is akárhogyan esett túl az első világversenyein, amelyekről a szakvezető a NEKA online televíziójának beszélt.

Az ifjúsági leányválogatott mindössz egyetlen mérkőzést vesztett a nyáron Forrás: keziszovetseg.hu
Az ifjúsági leányválogatott mindössz egyetlen mérkőzést vesztett a nyáron Forrás: keziszovetseg.hu
„Először szerepeltek ilyen nagy tornákon a lányok, s természetesen örülünk az eredményeinknek. Nagyon fárasztó volt egymás után kétszer felpörögni, ezért mindenképpen dicséretes, hogy csak egy meccset vesztettünk el. Pont a norvégok elleni elődöntőt, ami miatt maradt bennünk hiányérzet, de összességében elégedettek lehetünk.” Bohus kiemelte, hogy rengeteg rutinra van szüksége a csapatának, szoknia kell még a nagy tornák közegét. „Az EYOF-on a versenyzők megláthatták, milyen légköre van az olimpiának, az Európa-bajnokságon pedig további nemzetközi tapasztalatot szerezhettek. Ilyen korban már meg kell tanulni a megfelelő időbeosztást, s a pihenésre nagyobb súlyt fektetünk.” A szövetségi edző kitért együttese erősségeire, valamint azokra a részletekre, amelyeken előrelépésre van szükség. „A magyar kézilabdára mindig jellemző volt a fineszes játék, ezt az ifjúsági lányok is nagyon jól hozzák. Ugyanakkor akadnak együttesek, amelyek fizikailag megelőztek bennünket, azon kell dolgozni a következő években, hogy felzárkózzunk. És ebben a klubokban dolgozó kollégáim is abszolút partnerek.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.