UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-10-04 17:53

Végleges a kadetmezőny

A kiemelt kosárlabda-bajnokságok közül a kadet fiúkéban is befejeződött a selejtezősorozat, a kétkörös megméretés után eldőlt, melyik tizenhat csapat jutott az elitmezőnybe.

L. G. A kiemelt kosárlabda-bajnokságok közül utolsóként a kadet fiúk küzdelemsorozatában is kialakult a tizenhat csapatos mezőny. A hét végén a második selejtezőkört bonyolították le, a nyolc, négycsapatos csoportból az első két-két helyezett került a kiemeltek közé.

DKKA kadet
DKKA kadet
Az A csoportban az Alba Fehérvár-DKKA és a Zsíros Akadémia Kőbánya átgázolt a mezőnyön, mindkét csapat két, nagy különbségű győzelmet ért el az első napon, így biztossá vált a továbbjutása. Az egymás elleni mérkőzésük tétje csupán az első hely volt, azt a 71-63-ra győztes székesfehérváriak szerezték meg. Ugyanez volt a koreográfia a B jelű kvartettben is, ott a Debreceni KA és a Vásárhelyi Kosársuli robogott át a mezőnyön, az első helyet a debreceniek harcolták ki a hódmezővásárhelyiek 101-76-os legyőzésével. A C csoportban sem maradt izgalom a második napra, addigra a Budapesti Honvéd és az Újpest MT is biztosította a helyét a kiemeltek között. Az első helyről döntő mérkőzést a piros-fehérek nyerték 105-67-re, a két, egyaránt 73 pontos győzelmük után ez még szorosnak mondható mérkőzés volt. A D jelű négyesben a Vasas Akadémia és a Szombathelyi Sportiskola vitte dűlőre gyorsan a dolgot, az egymás elleni meccsen a pasarétiek tíz ponttal, 62-52-re bizonyultak jobbnak. Az E csoportban a Soproni Sportiskola és a Zalakerámia ZTE KK egy-egy sima és egy-egy szoros mérkőzésen nyert, a Nyíregyházi Sportcentrum megszorongatta őket. Az első helyet a soproniak húzták be, miután 90-54-re felülmúlták a zalaiakat. Az F csoportból a Szolnoki Sportcentrum és a Bajai Bácska FKE jutott tovább. A G jelű négyesben a MAFC mindenkit lemosott, mögötte a Rátgéber Akadémia ért révbe, amely pécsi belharcot is nyert, 95-51-re verte a PVSK-Pantherst. A H csoportban megállíthatatlan volt a Kiss Lenke Kosársuli csapata, a második helyet a Körmendi Törpördögök együttese szerezte meg. Összességében tíz vidéki és hat fővárosi csapat alkotja a kiemelt mezőnyt, a vidéki régiók közül pedig egyértelműen Nyugat-Magyarország van túlsúlyban.