UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-10-05 09:47

Máris kevés a veretlen

Mindössze három fordulót játszottak le az ifjúsági kézilabda-bajnokságból, de már most viszonylag kevés veretlen együttest találunk: a fiúk mezőnyében a Pick Szeged és Dabas is hibátlan, míg a lányok között négy együttes (DVSC, FTC, Vasas, Vác) veretlen. Honlapunk körbejárta a korosztály bajnokságának jelenlegi helyzetét.

B. V.Három forduló lezajlott az ifjúsági kézilabda-bajnokságból, ami nem túl sok, ugyanakkor már kezd kirajzolódni – a tavalyi erőviszonyokat is figyelembe véve –, hogy mely együttesek lehetnek harcban a dobogós helyekért.

A Pick Szeged ifjúsági csapata eddig minden mérkőzését megnyerte Forrás: pickhandball.hu
A Pick Szeged ifjúsági csapata eddig minden mérkőzését megnyerte Forrás: pickhandball.hu
Ugyan még csak három és fél fordulót játszottak le az ifjúsági fiúbajnokságból, de a nyugati csoportban az összes együttes már most elvesztette a veretlenségét. Két csapat hibázott eddig csak egyszer: a címvédő Balatonfüred a Tatabánya, a NEKA a Veszprémi KKFT vendégeként maradt alul. Keleten egyelőre két csapat uralja a mezőnyt: a Pick Szeged és a Dabas egyaránt százszázalékos mutatóval áll az élen, érdekes mérkőzés lehet az egymás elleni, jövő csütörtöki bajnokijuk. Az említett két együttes mellett nem vesztett még mérkőzést a PLER-Budapest és a Gyöngyös, mindkét társaság az Orosháza ellen ikszelt, így éppen csak lemarad az éllovasoktól.

Az ifjúsági fiúbajnokság legfrissebb eredményei: Nyugat. Agrofeed ETO SZESE–Grundfos Tatabánya 22-33, Komló – Csurgói KK 26-25, Veszprémi KKFT–NEKA 35-31, Balatonfüred–Vác 36-21, Telekom Veszprém–Budakalász 32-31, FTC–Rév TSC-Mikolok 27-28, Grundfos Tatabánya–Balatonfüred 32-26, NEKA–Agrofeed ETO SZESE 35-27 Kelet. Békéscsaba–Eger 25-34, Dabas KC–Balmazújváros 29-20, B. Braun Gyöngyös–Kecskemét 29-24, PLER Budapest–DEAC 42-24, Békés–Orosháza 35-29

Az ifjúsági leányok között hasonló a helyzet, mint a fiúk mezőnyében. A nyugati csoportban két hibátlan együttest találunk, a címvédő NEKÁ-t, valamint az Alba Fehérvár együttesét. A székesfehérváriak szereplése eddig feltétlenül pozitív meglepetés, különösen ha azt vesszük, hogy már legyőzték az akár a végső győzelemre is esélyes Győrt. Keleten eddig négy együttes is remekül szerepel, mivel a DVSC, az FTC, a Vác és a Vasas is mind a három mérkőzését megnyerte. A szombati Vasas–FTC derbin azonban az egyiknek a győzelmi szériája mindenképpen megszakad.

Az ifjúsági leánybajnokság legfrissebb eredményei: Nyugat. Mosonmagyaróvár–Siófok 30-29, Szombathely–Érd 30-31, Siófok – Győri Audi ETO KC II. 31-33, Kozármisleny–Bajnok DSE Nemesvámos 35-28. Kelet. FTC – MTK Budapest 30-28, DVSC–Hajdúnánás 36-22, Budaörs–Kecskemét 33-27, Vác–Csepel 36-18, Hajdúnánás–Kisvárda 35-16.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.