UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-10-07 20:39

Alsóházi magyar döntő

A lányok nyertek, Fajta Péter viszont veszített az Olaszországban zajló korosztályos mesterverseny második napján. Tóth Amarissa, Kovács Zita és Drahota-Szabó Dorka egyaránt az ötödik helyért mérkőzhet. Utóbbi kettő éppen egymás ellen. Gulyás István szövetségi edző szerint ebben a korban még normális a formaingadozás, így a pénteki vereségek után örül a győzelmeknek.

gy. sz. cs.Az első napi megilletődöttség helyére a várva várt magabiztosság lépett. Az Olaszországban zajló U14-es és U16-os tenisz mesterverseny második napján négy mérkőzésből három győzelem volt a magyar delegáció mérlege. Mondhatnánk, hogy ezzel az aránnyal többet értünk volna az első napon, amikor a diadal a legjobb négy közé adott belépőt, azért az sem mellékes, talpra áll-e játékos a vereség után. Ebben az esetben pedig ez azt is jelentette, hogy a tizennégy éves lányok versenyében Tóth Amarissa, a tizenhat éveseknél pedig Drahota-Szabó Dorka és Kovács Zita egyaránt az ötödik helyért játssza vasárnap az utolsó mérkőzését. S ez még akkor is örömteli hír, ha Tóth Amarissa játék nélkül jutott tovább, hiszen a következő ellenfelével a bolgár Darja Radulovával is ugyanez történt. Mindketten egyenlő esélyekkel, egyformán  kipihenten érkeznek tehát az utolsó körbe.

Drahota-Szabó Dorka kötelező meccset hozott Fotó:eyofgyőr2017/Marcali Gábor
Drahota-Szabó Dorka kötelező meccset hozott Fotó:eyofgyőr2017/Marcali Gábor
Az U16-os lányok küzdelmében a két magyar magabiztosan nyerte a mérkőzését, aminek az lett a jutalma, hogy a zárónapon egymás ellen meccselhetnek. Kovács Zita az ukrán Alina Cjurpalevicset verte 6-2, 6-3-ra, míg Drahota-Szabó Dorka a lengyel Julia Jelen ellen győzött 6-3, 6-2-re. − Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert örülök annak, hogy már most biztos az ötödik hely – mondta Gulyás István, a magyar delegáció kapitánya. – Dorka és Zita annyit játszottak már egymás ellen és még fog is, hogy jobban örültem volna, ha ismeretlennel mérik össze a tudásukat. Persze, ha a döntőben kerülnek szembe egymással, akkor nem szóltam volna egy szót sem. A lényeg, hogy mind a ketten nyertek. Dorka hozta a kötelező meccset, mert azt azért el kell ismerni, hogy erősebb volt lengyel ellenfelénél. Zita visszanyerte az önbizalmát, amit az előző napon hiába kerestünk a játékában. Mintha kicserélték volna, igaz, többször is edzettünk, visszahoztuk az ütéseit. Fiatalok még, hullámzik a teljesítményük. Dorka és Zita nagyon jóban van, és aranyosan készül a mérkőzésre. Biztos vagyok abban, hogy szakmailag remek meccs lesz, és a győztes már biztosan ötödik. Ebben a mezőnyben az sem kis dolog. Aki pedig a szombati mérlegünket rontotta, Fajta Péter volt az U16-osok versenyében. Az ukrán Olekszij Sesztakov ellen 6-3, 6-0-s vereséget szenvedett. A győri teniszezőről azonban tudni kell, hogy a mesterversenyt megelőzően két héten át beteg volt, nem tudott rendesen felkészülni. S bár maga is gondolkodott azon, hogy inkább ne induljon, végül úgy döntött: ha már kiharcolta a részvételt, akkor itt a helye. Becsületből. A kéthetes kiesést azonban nem tudta lelkesedéssel pótolni. A csapat egyetlen fiú tagja tehát a hetedik helyért mérkőzhet a német Benedict Kurz-cal. Kovács Zita és Drahota-Szabó Dorka vasárnap egymás ellen játszik az ötödik helyért. Ha úgy vesszük, végül is a döntőben találkoznak. Az alsóház döntőjében. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.