UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-10-07 18:12

Fiatalok a fedélzeten

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2017/18-as idényben is szinte csak utánpótláskorú játékosokkal száll harcba a KSI SE a felnőtt vízilabda-bajnokságokban. A sportiskolások ezúttal a másodosztályban szerepelnek, ahol két magabiztos sikerrel rajtoltak.

Bruckner VinceHosszú évek óta meghatározó tényező a hazai vízilabda-utánpótlásban a KSI SE pólószakosztálya, amit sok-sok bajnoki cím mellett kiválóan bizonyít, hogy 2017-ben megnyerték a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított Az év műhelye elismerést. S ugyan ezúttal a serdülők mezőnyében alulmaradtak a sportiskolások, nem lehet mondani, hogy rossz évet zárnának, mivel a játékosaik remekül szerepeltek a Máltán ifjúsági Eb-bronzot szerzett válogatottban.

A KSI SE fiatal felnőttcsapata Forrás: ksipolo.com
A KSI SE fiatal felnőttcsapata Forrás: ksipolo.com
Sok pihenőt nem kaptak az érintettek (Bóbis Botond, Grieszbacher Márk, Vékony Ákos), mivel már elkezdték a versengést a szeptember végén kezdődő felnőttbajnokságban. A 2017/18-as évadot azonban az OB I/B-ben tölti a tavaly az élvonalból kiesett együttes, amely az előző idény ellenére sem változtat a stratégiáján, továbbra is saját nevelésű fiatal játékosokat küld harcba. A jelenlegi csapatban csupán Tóth Bence nem utánpótláskorú, a keret többi tizenöt tagja igen. A társaság legfiatalabbja a mindössze 14 esztendős Pető Attila. A KSI SE vezetőedzője, Horváth János még a szezonkezdet előtt honlapunknak elmondta, a kiesés után sem vetődött fel, hogy változtassanak az eddig jól bevált stratégián. „Utánpótlás-nevelő klub a mienk, ezért itt nevelkedett játékosokból építjük az együttesünket. Persze az eredmény is számít, a legfontosabb azonban, hogy fejlődjenek a gyerekek, és minőségi játékosokat adjunk a sportágnak.” S eddig a kiváló eredmények sem maradnak el, mivel két roppant sima győzelemmel kezdték az idényt, az első fordulóban Békéscsabán győztek 21-13-ra, majd szombaton hazai pályán verték 15-8-ra a DVSE-t. A két sikert látva talán nem is lenne meglepetés, ha jövőre újra az első osztályban szerepelne a fiatal együttes.

A KSI OB I/B-S CSAPATÁNAK 2017/18-AS JÁTÉKOSKERETE: Bányai Márk (1999), Bóbis Botond (2001), Grieszbacher Márk (2000), Hevesi Dominik (1999), Horváth Ákos (1999), Kardos Alexander (1998), Kósa Balázs (1999), Mucskai Tamás (2000), Némethy Dániel (2001), Petrák Kevin (1998), Pető Attila (2003), Rádli Rajmund (2000), Telek Marcell (1999), Tóth Bence, Tóth Gili Tamás (2001), Vékony Ákos (2000)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.