UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-10-07 21:56

Papírforma vereség

Elvesztette második Európa-bajnoki selejtezőjét a magyar U19-es labdarúgó-válogatott, a házigazda hollandok könnyedén, 2-0-ra nyertek. Az utolsó, a máltaiak elleni mérkőzést azonban így is lépéselőnyből várhatja Marcus Jahn együttese: ha sikerül győzni, illetve a szlovének nem nyernek az Oranje ellen, meglesz az elitkör.

UP-infoJó hangulatban készülhetett U19-es labdarúgó-válogatottunk a hollandok elleni, második Eb-selejtezőre, hiszen szerdán legyőzte a legnagyobb riválisnak prognosztizált szlovéneket. Az Oranje is sikerrel vette a máltaiak elleni mérkőzést, így szombat délután az egyik csapat kiharcolhatta az elitkörbe jutást. Erre jóval nagyobb esélye volt Maarten Stekelenburg hazai pályán játszó együttesének, a narancsmezesek messze a csoport legerősebb keretével rendelkeznek, több játékosuk már bemutatkozhatott a hazai élvonalban (Eredivisie). A gárda két húzóembere, a nijmegeni Ferdi Kadioglu, illetve az eindhoveni Joel Piroe ezúttal is a kezdőben kapott helyet.

Nem tudta megnehezíteni a hollandok dolgát U19-es válogatottunk Fotó: mlsz.hu
Nem tudta megnehezíteni a hollandok dolgát U19-es válogatottunk Fotó: mlsz.hu
Marcus Jahn viszont több helyen is változtatott a szlovének elleni meccshez képest, többek közt bekerült a szerdán csereként gólpasszal jeleskedő Banó-Szabó Bence és az Angliában légióskodó Szerető Krisztofer is. A német mester szándékai egyértelműek voltak: a kulcsjátékosok nagy része pihenőt kapott a máltai meccs előtt. A házigazdák az első perctől kezdve fölényben játszottak, az Oranje dominanciája pedig a 25. percben érett góllá, Piroe talált Bese Balázs kapujába. A szünet után ugyan feljavult a mieink játéka, gólt nem sikerült szerezni, sőt, a kaput eltalálni sem. A 82. percben a csereként beállt Malen biztosította be a hazai sikert, könnyedén győzött Maarten Stekelenburg együttese, és a tavaszi elitkörbe jutott. A lefújást követően Marcus Jahn szövetségi edző nyilatkozott az mlsz.hu-nak: „El kell ismerni, hogy a hollandok jobbak voltak, és teljesen megérdemelten nyertek. A házigazdáknak nagyon jó csapatuk van, meggyőződésem, hogy övék Európa egyik legjobb korosztályos válogatottja. Kedden fontos meccs vár ránk, győzni szeretnénk Málta ellen, és bízunk benne, hogy azzal sikerül kiharcolni a továbbjutást.” A képlet egyszerű: ha érvényesül a papírforma, azaz a magyar válogatott győz, illetve a szlovének pontot veszítenek a hollandok ellen, a mieink másodikként végeznek a csoportban, és kivívják az elitkörös részvételt.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, 4. SELEJTEZŐCSOPORT HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG 2-0 (1-0) Lisse (Hollandia) V.: Ulusoy (török) Hollandia: van de Meulenhov – Teze, Schuurs, Pierie, Kemper – van de Looi, Lonwijk, Duarte – Nunnely (Aboukhlal 74.), Piroe (Venema 88.), Kadioglu (Malen 74.). Szövetségi edző: Maarten Stekelenburg Magyarország: Bese – Krebsz, Mocsi, Berdó, Majnovics – Csonka, Kiss – Bolla (Bévárdi 79.), Banó- Szabó, Szerető (Kundrák 46.) – Torvund (Bencze 63.). Szövetségi edző: Marcus Jahn Gól: Piroe (25.), Malen (82.) A csoport másik mérkőzése: Szlovénia–Málta 5–0 A 4. csoport állása a 2. forduló után: 1. Hollandia 6 pont, 2. Magyarország 3, 3. Szlovénia 3, 4. Málta 0

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.