UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-10-08 21:37

Dupla győzelmek

Harasztovich Fanni és András Csaba is duplázott a hét végi budapesti ifjúsági ranglistaversenyen. A lányok mezőnyében a Statisztika PSC, a fiúk között pedig a BVSC-Zugló versenyzői szerepeltek a legjobban.

Bruckner VinceAz újoncok és a serdülők múlt heti büki ranglistaversenye után a hét végén az ifjúságiak viadalát rendezték meg Budapesten, az Ormai László Sportcsarnokban. A lányok mezőnyében a nyáron ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett Harasztovich Fanni (Statisztika PSC) duplázott, egyéniben a klubtársát, Fehér Orsolyát verte meg a fináléban, míg párosban a szintén Statisztikás Dari Helga oldalán győzött a fináléban, legyőzve a Göndör Fanni (Postás SE), Nagypál Márta (Jászkun Volán) kettőst.

András Csaba két aranyérmet szerzett a hét végi viadalon
András Csaba két aranyérmet szerzett a hét végi viadalon
A fiúk között kifejezetten erős mezőny jött össze, az utolsó éves ifjúsági Molnár István Patrikon kívül nem volt hiányzó az élmezőnyből. A párosversenyt a BVSC-Zugló kettőse, András Csaba és Both Olivér nyerte, a döntőben az Európa-bajnoki bronzérmes duót, Juhász Patrikot (Wiener Neudorf) és Nagy Norbertet (Budaörs) győzte le. Kiemelhető még Huzsvár Erik (KSI SE) és Ujvári Máté (KSI SE), akik újonc koruk ellenére is megszerezték a harmadik helyet. Egyesben a várakozásoknak megfelelően több BVSC-s is a végjátékban szerepelt. Roppant közel volt azonban a döntőbe jutáshoz az Ausztriában játszó Juhász Patrik is, aki 2-0-ra vezetett Both Olivér elleni elődöntőben, végül azonban a BVSC-Zugló asztaliteniszezője nyert. A másik ágon a szintén zuglói András Csaba 4-1-re verte Terék Norbertet (BVSC-Zugló). A házidöntőt pedig magabiztosan András Csaba nyerte, 4-0-ra. A két aranyérmet szerző játékos elégedetten értékelt honlapunknak a győzelme után: „A párosgyőzelemre mindenképpen számítottam, viszont egyesben eleinte nem ment jól a játék. Fokozatosan lendültem bele, igyekeztem egyre agresszívabban pingpongozni, azzal együtt pedig a passzív játék is egyre jobban ment. A legnehezebb mérkőzésem a negyeddöntőben, Molnár Dávid ellen volt, azt követően már feljavultam, és úgy játszottam, ahogyan terveztem.” András nem pihenhet sokat, szombaton a Fidzsi-szigetek felé veszi az irányt, a serdülő-világjátékokra. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.