UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-10-08 12:33

Mesés bemutatkozás

Három fiatal játékos is kivette a részét a Győri Audi ETO KC szombati esti gálaelőadásából: Fodor Csenge, Pál Tamara és Afentáler Sára is gólt szerzett a Midtjylland ellen 27-16-ra megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Bruckner Vince Számos hiányzóval készült a 2017/18-as kézilabda Bajnokok Ligája első mérkőzésére a Győri Audi ETO KC, ugyanis sérülés miatt nem léphetett pályára Jana Knedlíkova, Anne Mette Hansen és Tomori Zsuzsanna. Várható volt, hogy az együttes vezetőedzője, Ambros Martín fiatalokat is nevez a mérkőzésre.

Pál Tamara népszerű volt a szurkolók körében a szombati BL-meccs után Forrás: gyorietokc.hu
Pál Tamara népszerű volt a szurkolók körében a szombati BL-meccs után Forrás: gyorietokc.hu
A Midtjylland elleni keretben helyet kapott a már rendszeresen játszó, 18 éves Fodor Csenge, a nyári ifjúsági világversenyeken parádézó Pál Tamara, valamint a szintén U17-es válogatott Afentáler Sára. Már a mérkőzés elején úgy tűnt: a rengeteg világsztárt felvonultató együttesnek semmiféle gondot nem okoz a dán rivális legyőzése, azaz az összecsapás végén minden adott lehet a fiatalok bevetésére. Az ehhez fűzött remény pedig igazolódott: előbb a BL-ben először lehetőséghez jutó Fodor állt be balszélsőnek az átlövőposztra húzódó Görbicz Anita helyett, aki az 54. percben csodásan kiszolgálta a nyáron Balatonboglárról Győrbe költözött játékost.
Afentáler Sára és Görbicz Anita a fiatal átlövő első BL-gólja után Forrás: gyorietokc.hu
Afentáler Sára és Görbicz Anita a fiatal átlövő első BL-gólja után Forrás: gyorietokc.hu
A találkozó utolsó öt percében már az EYOF-aranyérmes és Eb-bronzérmes Pál Tamara irányította a világklasszisokat, ráadásul nemcsak irányított, hanem mellette csípő mellől csodálatos bombagólt is lőtt, pontosan úgy, ahogyan Görbicz is szokta. A 17 esztendős átlövő, Afentáler Sára is letette névjegyét élete első BL-mérkőzésén: előbb emberhátrányban lopott labdát, majd nem sokkal később a találkozó hazai találatát is megszerezte remek egyéni akció végén, ami végül 27-16-os győzelmet eredményezett. Örömteli, hogy Győrben bátran bevetik a fiatalokat, Fodor Csenge rendszeresen játszik, míg Pál Tamara és Afentáler Sára a 2017/18-as évadban a Midtjylland ellen debütált a nagyok között. A hazai kézilabda szempontjából fontos, hogy az utánpótláskorú játékosok szokják a nemzetközi szintet, és ahogyan azt szombat este láthattuk, a legjobbak ellen is otthon érzik magukat a pályán. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.