UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2017-10-08 19:43

Pont nélküli zárás

A Budapesten megrendezett kadet taekwondo Európa-bajnokság utolsó napján is győzelem nélkül maradtak a magyarok, akik így a nyitónapon megnyert egy arany- és egy bronzéremmel zárták a kontinensviadalt.

L. G. Véget ért a Budapesten megrendezett kadet taekwondo Európa-bajnokság, amelynek az utolsó napján nem sikerült gyarapítani a magyar éremkollekciót. A Néma Norbert vezette csapat így egy arany- és egy bronzéremmel zárt, Molnár Bendegúz és Halász Dóra nyitónapi remeklése révén.

Király Lili
Király Lili
Vasárnap három magyar fiatal lépett szőnyegre, de ketten már a harminckettő között elbúcsúztak a küzdelemtől. Szabó Áron (61 kg) 21-5-ös vereséget szenvedett az ukrán Jevgenyij Kucserenkótól, Teleki Blankát (55 kg) pedig a későbbi bronzérmes szerb Magdalena Joszifoszki múlta felül 15-5-re. Király Lili (59 kg) a nyolcaddöntőben kezdte meg a szereplését, azaz ha nyerni tud a német Esmeralda Husovics ellen, akkor már biztosan pontszerző. Sokáig fej fej mellett haladtak, azonban 4-4 után fejtalálattal 7-4-re elhúzott az ellenfél. Másodpercekkel a vége előtt még kétszer megintették Husovicsot passzivitásért, de egyenlítésre már nem volt idő: 7-6-ra győzött a német rivális. Az utolsó napon ismét az oroszok brillíroztak, a kiosztott hat Európa-bajnoki aranyéremből négyet az ő nyakukba akasztottak. A maradék két első helyen az ukránok és a görögök osztoztak. „Összességében pozitívan értékelem az Európa-bajnokságot. Két éremmel zártunk, a versenyzőink kihozták magukból a maximumot, a vesztes mérkőzésekből pedig tanulunk majd. Január óta dolgozunk együtt a kerettel, és a csapatban nagyon sok a fiatal, akik a kadetkorosztályban csak most kezdtek el versenyezni” − értékelt az Európa-bajnokság után Néma Norbert, a válogatott edzője.

KADET EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST Fiúk 61 kg: 1. Matvej Sehovcov (Oroszország), 2. Andreasz Rodopulosz (Görögország), 3. Jevgenyij Kucserenko (Ukrajna) és Giuseppe Guarna (Olaszország), Szabó Áron helyezetlen 65 kg: 1. Amran Lijev (Oroszország), 2. Andrea Riondino (Olaszország), 3. Valerij Tanaszjuk (Ukrajna) és Elias Ibisi (Franciaország), magyar induló nem volt +65 kg: 1. Vladiszlav Dzoz (Ukrajna), 2. Michał Paczkowski (Lengyelország), 3. Nikola Ostojics (Szerbia) és Dragos Marinescu (Moldova), magyar induló nem volt Lányok 55 kg: 1. Dimitra Szotiria Bicikoku (Görögország), 2. Sasja van Wanrooij (Hollandia), 3. Magdalena Joszifoszki (Szerbia) és Sara Nuzzo (Olaszország), Teleki Blanka helyezetlen 59 kg: 1. Lilija Huzsina (Oroszország), 2. Julijana Lipatova (Ukrajna), 3. Julija Karnevics (Fehéroroszország) és Szandra Sztamevszki (Szerbia), Király Lili helyezetlen +59 kg: 1. Anna Pekonykina (Oroszország), 2. Aicha Odrago (Spanyolország), 3. Aliah Angel Palma (Olaszország) és Nika Petanjek (Horvátország), magyar induló nem volt